Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Ce boala te paste iarna asta daca nu dormi suficient

Traim in secolul in care nu mai avem timp nici macar sa dormim atat cat ar fi nevoie pentru organismul nostru. Putine persoane mai dorm 8 ore pe noapte, asa cum este indicat din punct de vedere medical.

Un stuiu realizat de medicii americani, la un spital din Pittsburgh, arata ca persoanele care dorm mai putin de opt ore pe noapte atrag cu sine o serie de afectiuni, una dintre ele specifica iernii.

CE BOALA TE PASTE DACA NU DORMI SUFICIENT. Studiul pus in aplicare pe 124 de pacienti arata ca virusul gripal pune stapanire pe oameni daca dormim doar 6 ore pe noapte. Voluntarii care au dormit doar 6 ore pe noapte, spre deosebire de cele 8 indicate, s-au imbolnavit cu 9% mai mult de gripa fata de ceilalti participanti la test.

Potrivit studiului, varsta, sexul ori conditiile de trai nu au avut nicio influenta asupra rezultatului, singurul factor determinant fiind timpul alocat somnului.

Totul are o explicatie. In momentul in care suntem raciti sau predispusi la gripa si nu ne odihnim suficient, ne suprasolicitam organismul, iar senzatia de somnolenta creste. Somnul este recomandat pentru pacientii care sufera de gripa si raceala deoarece acesta ajuta la refacerea celulara, actualizand sistemul imunitar, si, practic, il readuce la viata.

CITESTE SI: Un remediu de pe vremea bunicii de scapa de raceala. Vezi cum prepari un inhalant pentru sinuzita!

CITESTE Si: De ce ne prinde raceala? Motivul INCREDIBIL descoperit de cercetatori. NU E VORBA DE VIRUSURI!

Iata cateva lucruri de stiut in legatura cu gripa si raceala:

1. Antibioticele nu trateaza orice tip de raceala! Infectiile care cauzeaza gripa pot fi provocate si de fungi sau virusuri, iar unele dintre ele nu raspund la tratamentul cu antibiotice. Antibioticele nu pot face diferenta intre anumite tipuri de virusuri deoarece si, astfel, se produce un dezechilibru al florei intestinale.

2. Lipsa de apa prelungeste gripa si raceala. Corpul tau trebuie hidratat in permanenta pe timpul racelii. Supa traditionala de pui sau ceaiul fierbinte cu lamaie si menta fac minuni in special datorita continutului de apa, care isi schimba proprietatile cand este incalzita, actionand in beneficiul tau,

3. Fumatul este contraindicat in timpul racelii. Acesta afecteaza sistemul respirator si tusea. Plamanii sunt deja iritati din cauza gripei, iar o tigara in plus nu va face decat sa provoace adevarate probleme tractului respirator.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top