Connect with us

Revistateo.ro

CAUZE DURERI DE BURTA. Mihaela Bilic uimeste: "Nu de un regim alimentar ai nevoie, ci de..."

Stiri

CAUZE DURERI DE BURTA. Mihaela Bilic uimeste: „Nu de un regim alimentar ai nevoie, ci de…”

Cauze dureri de burta: Nutritionista Mihaela Bilic ofera sfaturi interesante romanilor. Aceasta vine cu o teorie interesanta in legatura cu durerile stomacale insuportabile despre care credem ca sunt cauzate de gastrita ori o alimentatie abundenta.

„Nu gastrita doare, ci stresul. Din ce in ce mai multe persoane se plang de tulburari digestive si cauta cu ingrijorare si speranta diete si recomandari nutritionale care sa-i scape de durere.

De la gastrita, balonare, reflux esofagian si colon iritabil, toate simptomele digestive au o componenta psiho-emotionala, reflecta o somatizare a stresului.

Ce cură de slăbit propune nutriționistul Mihaela Bilic, atunci când nicio dietă nu mai dă roade

Cura / Dieta de Ingrasare: Sfaturi primite de la Mihaela Bilic

Cauze dureri de burta: „Ma doare stomacul de nervi”

„Ma doare stomacul de nervi” e o expresie bazata pe realitate, a nu putea/sti face fata presiunii, grijilor si problemelor lasa urme.

Inflamatia mucoaselor si contractia musculaturii netede a tractului digestiv (muschi ce nu pot fi controlati cu vointa) duce la spasme, durere, disconfort. Si pentru asta nu e de vina mancarea, nu cautati factori alimentari cauzatori, raul vine de la stres.

Persoanele interiorizate, care se consuma si se implica mult, carora le pasa de toti si de toate, perfectionistii, exigentii si cei dornici de control, au cu totii sanse mari sa faca gastrita.

CAUZE DURERI DE BURTA. Mihaela Bilic uimeste Nu de un regim alimentar ai nevoie, ci de....

„Cand te enervezi te doare”

Cand te enervezi te doare, cand ceva nu este cum trebuie simti o gheara in stomac, cand ai griji, probleme sau necazuri ti se pune un nod in gat sau o greutate in capul pieptului. In aceasta situatie nu de un regim alimentar ai nevoie, ci de o constientizare si o diminuare a stresului.

Se vor gasi multi care sa va recomande diete fara grasimi, fara condimente, fara cruditati, va vor spune sa renuntati la carne, lactate si ciocolata, va vor da combinatii insipide si fierturi neapetisante.

Sfatul meu e sa va intrebati daca nu exista o problema reala in viata voastra, o nemultumire, o insatisfactie, o frustrare. Pentru ca raul din burta e legat de răul din suflet. Si rareori se tratează cu supa de legume si orez fiert”, sustine Mihaela Bilic pe pagina ei de Facebook.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top