Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Câte ouă sunt necesare pentru ÎNGHEȚATA de CIREȘE

Rețetă: Înghețata de cireșe. Iată ingredientele necesare:

1. 500 de grame de cireșe fără sâmburi
2. 300 grame de zahăr proaspăt
3. 750 mililitri de smântână dulce
4. 4 gălbenușuri de ou

Cum se prepară înghețata de cireșe:
Amestecați într-o crăticioară, la foc mediu, zahărul cu smântâna dulce și gălbenușurile. Amestecați până în momentul în care obțineți o cremă omogenă. Nu lăsați foarte mult compoziția pe foc, nu e nevoie ca ouăle să fiarbă, ci doar să se lege.

CITEȘTE ȘI: DE CE SĂ CONSUMI CIREȘE USCATE
Puneți apoi crema la răcit și curățați cireșele de sâmburi. Stoarceți cireșele la blender sau tocați-le cu tocătorul clasic (în funcție de cum doriți să consumați înghețata: cu fructe întregi, parțial sau cu suc de cireșe). Turnați apoi crema răcită peste cireșele fără sâmburi și amestecați până obțineți spuma de înghețată.

Puneți gheață într-un vas peste care amestecați încontinuu compoziția până se obține un aspect cremos. Amestecați cu telul bine de tot, astfel încât să nu rămână cristalele de gheață în înghețată. Puteți turna peste această înghețată siropuri de ciocolată sau cireșe/ căpșuni ori frișcă.

Cireșele sunt acele fructe delicioase de iunie, pe care fetițele le folosesc de multe ori pe post de cercei. Cireșele conțin o mare varietate de componente nutritive și multe vitamine care energizează organismul. Acestea sunt pline de flavonoizi, vitamine precum vitamina C, A, B1, B2, E și PP. Mai conțin calciu, potasiu, mangan și fier. Mai multe despre efectele terapeutice ale cireșelor puteți citi aici.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top