Connect with us

Revistateo.ro

Trebuie să ai mare grijă când cumperi înghețată. Desertul răcoros poate fi nociv. IAtă ce trebuie să știi înainte de a merge la cumpărături.

Sanatate

Ai grijă când cumperi înghețată! La ce pericole te expui?

Vara, înghețata este un desert răcăros pe care toată lumea îl consumă. Însă, tot vara este momentul în care multe persoane sunt atente la modul în care arată. Poate merg la plajă sau pur și simplu poartă haine care scot în evidență modul în care arată. Dacă vrei să consumi acel desert răcoros și vrei să-ți menții și silueta, atunci ai grijă când cumperi înghețată.

Ai grijă când cumperi înghețată! La ce pericole te expui?

Veste bună pentru cei care vor să mănânce înghețată, dar în același timp nu vor să se îngrașe! Dacă acordă puțină atenție alimentației, atunci nu ar trebui să existe probleme. Spre exemplu, pot consuma orice doresc, dar cu moderație. De asemenea, este de preferat ca acest desert să fe pregătit în casă, din ingrediente naturale. Asta pentru că înghețata din comerț conține coloranți și diferiți aditivi care nu numai că pun în pericol sănătatea, dar aduc și kilograme în plus.

Iată ce spune medicul nutriționist Luminiţa Florea în legătură cu desertul pe care majoritatea oamenilor îl consumă vara: “Îngheţata este un aliment care aduce aport nutritiv complex de proteine, glucide şi lipide, dar fără un aport corespunzător de fibre. Este foarte important ca înainte de a cumpăra o îngheţată din comerţ să verificăm eticheta nutriţională pe care producătorul are obligaţia să o tipărească pe ambalajul ei (la 100 g de îngheţată se va nota conţinutul este proteine, lipide şi glucide).

CITEȘTE ȘI: De ce e bine sa introduci inghetata in dieta ta

CITEȘTE ȘI: De ce nu e bine să lași înghețata la topit

Atenţie mare la diferenţa dintre conţinutul caloric exprimat la gramele de produs (îngheţata în forma ei finală pe care o consumăm este solidă) şi cel exprimat pe ml sau litru (forma lichidă, înainte de solidificare)”, a spus nutriționistul, potrivit csid.ro.

Important este ca înghețata să fie o sursă de proteine. De asemenea, este recomandat ca acest desert să nu conțină foarte multe glucide sau lipide. În comerț puteți găsi înghețată dietetică ce conține multe proteine și mai puține glucide și lipide.

Pentru ca înghețata să fie un desert sănătos, poate fi preparată acasă. Astfel fiecare persoană știe ce ingrediente folosește și cât de prietenoasă cu silueta este acea înghețată.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top