Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Cat de recomandat este sexul in timpul sarcinii? Cum este afectat bebelusul

Sexul in timpul sarcinii naste numeroase controverse. Este recomandat sau nu? Ce pateste bebelusul? Ce se intampla cu sanatatea mamicii? Descopera mai jos toate raspunsurile de care ai nevoie!

Multe perechi se tem ca sexul in timpul sarcinii ar putea afecta fetusul, insa acest lucru este doar o legenda, sustin medicii. Bebelusul este protejat in sacul sau amniotic.

Sexul pe perioada sarcinii poate avea un impact negativ din punct de vedere emotional, avertizeaza pe de alta parte specialistii.

Lucruri pe care trebuie sa le stii:

1. Sexul nu duce la avort. Asa cum am explicat mai sus, copilul este protejat de lichidul amniotic. Dopul de mucus gros de la nivelul cervixului il protejeaza impotriva infectiilor. Penisul partenerului nu ii poate face niciun fel de rau bebelusului in timpul actului sexual.

2. Exista si situatii in care trebuie sa eviti sa faci sex in timpul sarcinii. Urmatoarele cazuri interzic in totalitate activitatea sexuala: daca ai un istoric de nastere prematura, sangerare vaginala fara explicartie, ti s-a rupt apa sau cervixul se deschide prematur.

CITESTE SI: De ce BARBATII ar trebui sa isi faca un… TEST DE SARCINA?

CITESTE SI: 4 plante interzise in sarcina. Ai grija sa nu le folosesti!

3. Exista lucruri care te pot afecta daca faci sex in timpul sarcinii. De exemplu, o pozitie sexuala neadecvata iti poate provoca stari de ameteala si greata, acest lucru afectandu-te pe tine in mod special.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare!

Pagini: 1 2

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top