Connect with us

Revistateo.ro

Cartofii noi au mai multe beneficii decat credeai

Stiri

Cartofii noi au mai multe beneficii decat credeai

Cartofii noi se numara printre cele mai consumate legume in aceasta perioada. De multe ori sunt subestimati, insa beneficiile pe care le ofera sunt nemaipomenite. Cartofii noi sunt extrem de sanatosi si ofera organismului o multime de nutrienti importanti. Un cartof nou are aproximativ 25 de calorii si cantitati mari de vitamina C, vitamina B, acid folic si minerale precum potasiu, fier si magneziu.

Cartofii noi trebuie consumati fierti sau copti, pentru ca toate proprietatile lor sa ajunga la consumator. Trebuie sa se evite prajirea sau gatirea cu mult ulei, caci in acest caz ei sunt transformati intr-o gustare nociva. Ei pot fi introdusi cu succes in salate si pot fi consumati alaturi de legume proaspete precum rosiile, varza alba, castravetii sau ardeii.

CITESTE SI: CORCODUSELE- PROPRIETATI PENTRU SANATATE

CITESTE SI: CUM PREVII RACEALA DE VARA CU ACEASTA BAUTURA TONICA

Iata ce beneficii ai daca esti fanul cartofilor noi si ii consumi des! Se pare ca un consum regulat de cartofi noi ajuta la prevenirea aparitiei bolilor cardiovasculare. Acestia ajuta la scaderea tensiunii arteriale, iar poporul chinez ii foloseste in acest scop de mii de ani, preparandu-i sub forma de ceai. Cei mai multi nutrienti de afla in coaja cartofilor, iar printre acestia de numara flavonoide, substante esentiale pentru bolnavii de inima. Flovonoidele scad colesterolul si protejeaza inima.

Un singur cartof nou copt sau fiert iti ofera aproximativ 15% din doza zilnica de fibre. Acest lucru il transforma intr-un aliment important pentru o digestie optima. Fibrele te protejeaza de cancerul de colon si contribuie la eliminarea toxinelor. Cantitatea ridicata de vitamina B6 contribuie la regenerarea celulara a sistemului nervos. In acest mod te ajuta sa lupti impotriva stresului, a depresiei si a anxietatii. Cartofii noi nu trebuie sa lipseasca dintr-o dieta echilibrata atunci cand sunt in plin sezon! Consuma-i fara probleme!

sursa foto: expatcucina.com

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top