Connect with us

Revistateo.ro

Care sunt motivele pentru care barbatii nu spun îmi pare rau

Stiri

Care sunt motivele pentru care bărbaţii nu spun ,,îmi pare rău”

Bărbaţii spun foarte rar ,,îmi pare rău” chiar dacă, unii dintre ei, poate simt nevoia să îşi ceară scuze mai des decât o fac. În primul rând, nu toţi bărbaţii sunt la fel, trebuie să iei în calcul experienţele din trecut, personalitatea fiecăruia, anturajul, şi de ce nu chiar şi zodia, dar asta nu înseamnă că nu pot „învăţa” pe drum dacă duc lipsă de consideraţie faţă de cineva.

Nu trebuie să uităm că barbaţii sunt construiţi altfel. Unele studii demonstrează că bărbaţii folosesc mai mult emisfera stângă a creierului, de aceea tind să fie mai logici, mai calculaţi şi analitici. În majoritatea cazurilor, bărbaţii cresc cu impresia că situaţiile în care trebuie să-şi ceară scuze sunt doar cele în care implică bunul simţ, şi anume momentele când strică sau sparg ceva, când lovesc din greşeală sau când intră peste cineva în toaletă.

CITEŞTE ŞI: CE NU TREBUIE SĂ-I SPUI NICIODATĂ PARTENERULUI DE CUPLU

Pentru situaţii mai complicat de atât, şi nu atât de evidente, cu mesaje ascunse sau semne de supărare prea subtile din partea ta, s-ar putea ca el să nu le perceapă. De multe ori bărbaţii o dau în bară şi nu îşi dau seama cât de uşor se pot interpreta vorbele. Ei nu au intenţia să transmită niciun mesaj subliminal.

Numai noi, femeile, avem tendinţa să citim prea mult printre rânduri. Aşadar, el nu realiează, iar dacă nu i se explică clar, fără vreun ton defensiv, ce anume s-a înţeles din vorbele lui şi cum anume te-au supărat, el o să treacă peste şi nu o să-şi ceară scuze.

Bărbaţii nu spun îmi pare rău încă dinainte de a avea o primă relaţie. Felul în care ei se comporta în relaţiile lor de prietenie cu alţi bărbaţi, diferă de cum sunt femeile cu prietenele lor. Femeile sunt mai sensibile şi au tendinţa să-şi ceară scuze pentru orice lucru mărunt, se supăra mai uşor şi au nevoie de mai multă atenţie din partea persoanelor dragi. Pe când bărbăţii, ei între ei, sunt altfel. Le place să glumească unul cu celălalt, să facă farse, să tachineze şi să râdă unii de ceilalţi. Dacă cineva întrece vreo limită, o strângere de mână sau o bătaie pe umăr rezolvă totul.

Probabil că partenerul tău, în relaţiile precedente, fie ele romantice sau de prietenie, să fi fost prea sensibil şi iertător, iar persoanele din jurul lui să-l dezamăgească, luăndu-l drept naiv şi slab. Pentru că acum îi este greu să se deschidă emoţional, tu trebuie să ai răbdare cu el. Nu-l obliga să-şi ceară scuze pentru că veţi sfârşi amândoi cu un gust amar. Oferă-i încredere, iar timpul va spune tot.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top