Connect with us

Revistateo.ro

Când trebuie sa îi vorbesti copilului tau despre viata sexuala

Stiri

Când trebuie să îi vorbeşti copilului tău despre viaţa sexuală

Este foarte important să îi vorbeşti copilului tău despre viaţa sexuală, asta dacă nu vrei să ai parte de surprize neplăcute mai târiziu, precum boli cu transmitere sexuală sau chiar o sarcină nedorită. Iată ce spun specialiştii despre când trebuie să ai o conversaţie serioasă cu propriul copil cu privire la viaţa sexuală.

CITEŞTE ŞI: CE NU TREBUIE SĂ ÎI SPUI NICIODATĂ PARTENERULUI DE CUPLU

Specialiştii consideră că discuţia despre începerea vieţii sexuale ar trebui să aibă loc la vârsta de 14-15 ani, chiar dacă părinţilor li se pare o discuţie precoce. Timpurile au evoluat, era internetului ne-a făcut mult mai rapizi în toate domeniile. Vorbind despre pericolele pe care le presupune viaţa sexuală, adolescentul nu se va mai grăbi să experimenteze sexul doar pentru a vedea cum este sau doar pentru că alţi prieteni au încercat deja.

Pentru majoritatea părinţilor, să vorbeasca despre sex cu copiii lor este ceva complicat. Dar părintele trebuie să ştie că nu trebuie să îi dea impresia adolescentului că sexul ar fi ceva nenatural sau ruşinos şi ar trebui să îi răspundă tuturor întrebărilor pe care adolescentul le adresează asupra acestui subiect.

În plus, psihologii au decalar în nenumărate cazuri că relaţia pe care părinţii o au cu copilul lor adolescent este foarte importantă. În cazul în care relaţiile sunt bune, există comunicare din partea ambelor părţi şi adolescentul nu se simte constrâns în niciun fel, acesta îşi va începe viaţa sexuala mai târziu şi va folosi aproape de fiecare dată metode de contracepţie şi protecţie împotriva bolilor cu transmitere sexuală.

Amânarea acestei discuţii cu privire la viaţa sexuală nu duce la nimic bun, sunt de părere specialiştii. Cu cât amâni mai mult să stai de vorbă cu tânărul adolescent despre sex, cu atât şansele ca acesta să-şi înceapă viaţa sexuală rapid şi să nu folosească metode de contracepţie cresc.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top