Connect with us

Revistateo.ro

stop-copii-abuzati-sexual

Sanatate

Cand este momentul oportun sa le vorbim copiilor despre… sex

Un parinte responsabil trebuie sa discute cu copilul sau din timp despre viata sa sexuala, inca de la o varsta frageda. Specialistii spun ca daca pana acum aceste discutii erau recomandate sa apara pana in varsta de 15 ani, acum, datoria maturizarii rapide ale copiilor discutiile trebuie incepute la varsta de 10-12 ani.

Riscul este mare daca nu putem purta o discutie cu copiii nostri pentru ca tentatiile sunt mari. Accesul la internet ii poate face vulnerabil si le poate declansa inceprea vietii sexuale la o varsta destul de frageda.

Tocmai de aceea este bine sa purtati o discutie cu copilul vostru si sa ii explicati care sunt factorii esential inainte de a incepe o viata sexuala. Chiar daca uneori aceste discutii provoaca jena in randul parintilor si al copiilor, psihologii spun ca sunt foarte normale.

Copiii trebuie invatati sa foloseasca prezervativele pentru a nu risca sa fie contaminati cu boli cu transmitere sexuala sau sa apara sarcini nedorite.

Statisticile spun ca numarul copiilor abuzati sexual este in continua crestere si marea parte a vinei o poarta parintii care nu le explica copiilor acest aspect important al vietii. Conform cifrelor 84% din copiii abuzati sexual, nu au discutat niciodata aspectul sexului cu parintii lor.

Astazi la TEO SHOW vom dezbate aceata tema alaturi de invitatii nostri: Familia Clejeani, Gigi Ghinea si Raluca Bodea.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top