Connect with us

Revistateo.ro

Camelia Potec, la TEO LIVE

TEO live

Camelia Potec, la TEO LIVE: „Am avut experiente neplacute in avion”

Camelia Potec a fost invitata lui Teo Trandafir la sesiunea live de pe Facebook, unde a facut o serie de declaratii interesante despre ce inseamna sa fii un sportiv de performanta si cum se impaca viata personala cu o cariera atat de solicitanta precum cea a unui olimpic international.

„Nu consider ca e o mare performanta sa traversezi Dunarea”

„Nu-mi place sa ma duc foarte aproape de mal, sa traversez Dunarea. In momentul in care eram intrebata in ce oras m-am nascut, cand am spus Braila ma intrebau de cate ori am traversat Dunarea. Nu am inotat niciodata in Dunare. Nu m-am intrebat de ce trebuie sa fac asta. Multi prieteni m-au intrebat de ce am dat la Facultatea de Turism. Am vrut sa fac altceva. Lucrez in sport acum, dar cand am terminat scoala m-am intrebat de ce trebuie sa fac Facultatea de Sport? Nu consider ca e o mare performanta sa traversezi Dunarea. Poti sa faci 26 de kilometri si in bazin.

Intre copilarie si sport

Sunt o persoana foarte norocoasa pentru ca am niste parinti care mereu m-au indrumat bine. Trebuie sa credem ce ne spun parintii si credem asta cand ne lovim cu capul de prag. Am aflat ca de fiecare data tot ce au spus au facut-o pentru binele meu. Nu prea si-au dorit sa imi rapeasca din copilarie. Am avut ambitia sa le demonstrez ca pot avea o copilarie si pot face si sport.

Cum se castiga un aur olimpic – ce traieste un campion cand mai are putin pana la Finish

Merg pe principiul ca daca nu muncesti nu ai cum sa nu reusesti. (…) Cand am castigat la Atena, in capul meu era toata puterea mea ca mai am 10-20 de metri si ca nu am ce sa mai pierd. Nu trebuie sa inoti din disperare. Trebuie sa fii concentrat, sa iti gasesti forta in interiorul tau, sa apesi puternic pe apa. Daca te concentrezi, iti gasesti mereu o resursa de forta. Este de neimaginat cata putere se afla in sufletul nostru cand totul porneste de la minte.

Presiunea e mai mare atunci cand stii ca trebuie sa te mentii pe pozitie. Era o presiune mare a noastra, a campionilor, sa ramanem campioni.

„Recunosc: abia acum descopar Romania”

Nu mai am pesti. Am catei, am pisici, am prieteni si imi pare rau ca nu pot petrece mult timp cu ei, ca nu ii pot tine mereu aproape. Imi place foarte mult sa calatoresc in Romania. Pot sa recunosc ca eu abia acum descopar Romania. De fiecare data am spus cu mandrie in ce tara traiesc, ce tara reprezint. M-am intalnit si de pet-uri cand mergeam prin tara, dar cred ca se mai poate face ceva sa facem Romania curata. Daca eu nu arunc pe jos, tu nu arunci ceva pe jos… Cred ca noi am putea schimba Romania sa redevina ce a fost, sa arate cum arata.

„Am avut experiente neplacute in avion. Prefer sa merg cu masina”

Conduc foarte mult si conduc o masina foarte frumoasa. De la 1 martie pana acum am la bord 31.000 de kilometri, in 6 luni. Ma duc mult prin tara. Am fost pe la Piatra Neamt, pe la Miercurea Ciuc, la Brasov si asta numai in 10 zile.

Prefer sa merg cu masina. Am avut experiente neplacute in avion. Nu mi-e rau in avion, ci mi-e rau inainte sa urc in avion. E un stres incredibil. Am avut o aterizare nereusita, la un moment dat un avion coborase in gol 4.000 de metri. Trebuie sa ma duc oricum in decembrie in Canada, deci va fi cum va vrea Dumnezeu”, a declarat inotatoarea in cadrul sesiunii live de pe Facebook.

Cine este Camelia Potec

Camelia Potec este una din cele mai cunoscute inotatoare din Romania. A castigat medalia de aur la 200 de metri liber la Olimpiada de la Atena, iar in cursul celor 20 de ani de activitate sportiva a cucerit peste 200 de titluri nationale si a realizat multiple recorduri la nivel international. Din 31 octombrie 2013 este presedintele Federatiei Romane de Natatie si Pentatlon Modern, cel mai tanar presedinte al federatiei din istoria tarii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in TEO live

To Top