Connect with us

Revistateo.ro

Cafeaua - top 4 beneficii

Sanatate

Cafeaua – top 4 beneficii

Cafeaua nu lipseste niciodata din meniul unui consumator inrait.

Poate ca ati auzit de multe ori expresia „am nevoie de o cafea ca sa ma trezesc”, e bine chiar daca pare doar o vorba, cafeaua chiar are un efect energizant si ascunde multe alte beneficii la care nici nu te-ai gandit. Desi este contestata de unii si considerata ca fiind un viciu, cafeaua a fost indelung studiata, iar acum consumul acesteia este indemnat chiar de medici, care spun ca cel mult doua cani de cafea pe zi ne ofera un plus de sanatate.

1. Energizeaza si sporeste atentia
Asa cum va spuneam si mai sus cofeina, parte componenta a cafelei, ajuta corpul sa se „trezeasca” mai exact stimuleaza atentia si timpul de reactie, iar in combinatie cu zaharul te energizeaza si iti ofera o stare de bine pe tot parcusul zilei.

2. Previne diabetul si bolile cardiovasculare
In urma unor studii s-a constatat ca acidul calorgenic si cofeina din cafea stopeaza debutul diabetului de tip 1 si 2. De asemenea licoarea ajuta si ficatul, iar antioxidanti previn distrugerea celulelor si protejeaza inima.

3. Previne cancerul
Antioxidantii din cafea ajuta chiar si la prevenirea unor boli temute precum cancerul. In urma unor zeci de studii s-a constatat ca persoanele care consuma 2 cani de cafea pe zi sunt mai putin vulnerabile la aparitia cancerului mamar, hepatic, de colon, cranian sau al corzilor vocale.

4. Cafeaua de ajuta sa slabesti si este eficienta atunci cand te doare stomacul
Esti la cura de slabire? Tine cont ca o ceasca de cafea arde 350 de calorii, iar daca ai dureri de burta cu ajutorul a jumatate de cana de cafea problema este ca si rezolvata. Iar daca ai diaree mananca o jumatate de lingurita de cafea.

ATENTIE: NU este recomandat sa consumati o cantitate mare de cafea. Cel mult doua cani de cafea pe zi sunt suficiente. Informatiile din acest articol nu pot substitui un tratament.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top