Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

BREAKING NEWS: Cardul de sanatate NU FUNCTIONEAZA in toata tara. Bolnavii NU POT FI CONSULTATI

Sistemul de carduri de sanatate s-a blocat azi dimineata, la 18 zile dupa ce cardul de sanatate a devenit obligatoriu, anunta Realitatea TV.

UPDATE 12:55: Sistemul de carduri de sanatate a fost deblocat. „În această dimineață, a apărut o defecțiune la sistemul cardului de sănătate, dar acest lucru nu trebuie să blocheze accesul pacienților la servicii medicale sau să îl îngreuneze.

Există normele de utilizare a cardului de sănătate în care este prevăzută această situație în care furnizorii trebuie să utilizeze cardul în sistem offline.

Mai exact, introduc cardul în cititor, acolo rămâne o amprentă de timp locală, pentru că principalul rol al cardului este de a lăsa o amprentă de timp în sistem.

Această amprentă va fi urcată în sistem în termen de 72 de ore”, a transmis purtatorul de cuvant al CNSAS, Mihaela Tanase.

STIREA INITIALA: Sistemul s-a confruntat inca de la prima ora a diminetii cu tot felul de erori. In acest moment nu se pot asigura decat urgentele in unitatile medicale din Romania.

Presedintele Casei Nationale a Asigurarilor de Sanatate (CNSAS) spune ca statul nu beneficiaza in clipa de fata de specialisti care sa isi asume sarcina.

14 milioane de romani au cardurile in mana, conform Ministerului Sanatatii. Presedintele Casei a asigurat ca problemele se vor rezolva in momentul in care vor fi consultati specialisti in electronica, demers care a inceput deja.

Medicii din toata tara se plang ca astfel de erori apar des, in special vinerea. De la 1 septembrie 2015, cardul de sanatate este obligatoriu, iar fara acesta bolnavii nu pot fi consultati si nu au cum sa le fie prescriuse medicamente sau retete.

CARDUL DE SANATATE NU FUNCTIONEAZA. „Avem informatii ca nu functioneaza validarea cardului in toate judetele. Eroarea care apare este CARD INVALID. Chestiunea e la nivel national si avem un raspuns ca se lucreaza la remediere.

Pacientii care s-au prezentat vor fi reprogamati”, a declarat prin telefon Sandra Alexiu, vicepresedintele Societatii Generale a Medicilor de Familie din Romania, la Realitatea TV.

Cum functioneaza cardul de sanatate: acest card functioneaza ca orice card bancar, se introduce cardul intr-un sistem electronic unde se inregistreaza toate opertțiunile medicale de care beneficiaza pacientul.

Pe fata cardului apar numele persoanei asigurate, codul sau asigurat, numarul documentului si data expirarii. Cardul nu poate fi transmisibil niciunei alte persoane, intrucat acesta va fi prezentat medicului de familie impreuna cu buletinul de identitate.

Sursa foto: europafm.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top