Connect with us

Revistateo.ro

Bolile pe care medicii le depisteaza extrem de dificil

Sanatate

Bolile pe care medicii le depisteaza extrem de dificil

Postul american de televiziune CNN a publicat lista unor boli care le dau batai de cap medicilor. Urmatoarele boli sunt dificil de depistat, dupa o serie de analize intr-un timp indelungat.

Bolile pe care medicii le depisteaza extrem de dificil

SINDROMUL COLONULUI IRITABIL

Anumite boli nu au simptome clare pentru a fi identificate, astfel ca se recurge la o metoda deja cunoscuta: diagnostic prin eliminare. Aceasta boala afecteaza intestinul gros cauzand crampe, dureri abdominale si diaree.

BOALA CELIACA

Este o boala a sistemului imunitar, in care apar leziuni la nivelul intestinului subtire. Aceasta boala este diagnosticata in ani de zile, de la 6 pana la 10 ani, dupa investigatii foarte riguroase. Cei care au aceasta boala sufera din cauza problemelor digestive atunci cand consuma alimente cu gluten (orz, grau, secara).

FIBROMIALGIA

Boala se caracterizeaza prin dureri puternice musculare si ale tesutului moale. Deseori pacientii care se prezinta la un reumatolog sunt diagnosticati din start, preventiv, cu fibrmialgie, chiar daca este posibil ca alta sa fie cauza.

SCLEROZA MULTIPLA

Primele simptome ale acestei boli sunt amorteala, furnicaturile si slabiciunea accentuata treptat. Doctorul Eugene Shapiro afirma ca scleroza multipla poate fi episodica iar simptomele pot fi mai mult sau mai putin dureroase.

LUPUSUL

Nu la toti pacientii se poate observa eruptia in forma de fluture pe obraz. Iar acest semn ca ai lupus nu este singurul dupa care poti identifica boala. Lupusul poate afecta articulatiile, creierul, rinichii, pielea si plamanii. Testele de urina si sange contribuie din plin la diagnosticarea corecta a bolii si stadiul in care se afla aceasta.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top