Educatie
Boala pe care femeile o simt cand stau in picioare. Viata sexuala, GRAV AFECTATA!
In cel mai grav stadiu al bolii este posibil ca doctorul sa recomande interventia chirurgicala. Operatia este necesara pentru relocalizarea uterului in pozitia initiala, pozitia normala. Si remediile nutritioniste pot ajuta la ameliorarea durerilor cauzate de aceasta boala ori inclusiv vindecarea acesteia.
Dieta are un rol fundamental in ceea ce priveste prolapsul uterin. Consumul de fibre face bine uterului. Cele mai bune alimente, in acest sens, sunt cerealele integrale combinate cu semintele de in. Se recomanda, de asemenea, consumarea a 3 pana la 5 portii zilnice de fructe si legume proaspete pentru evitarea constipatiei.
In plus, alimentele bogate in vitamina C, bioflavonoidele si vitamina A ajuta la insanatosirea structurilor care sustin uterul intrucat furnizeaza provizii importante de colagen (proteina care mentine integritatea ligamentelor).
Ceapa este si ea foarte buna in combaterea acestei boli. Alaturi de patrunjel, fructure de padure si struguri, plus ceai verde, acest aliment face adevarate minuni pentru sanatatea uterului.
Sursa foto: Shutterstock