Connect with us

Revistateo.ro

Educatie

Boala pe care femeile o simt cand stau in picioare. Viata sexuala, GRAV AFECTATA!

Viata sexuala poate fi afectata de o serie de afectiuni, unele dintre ele necunoscute pentru majoritatea femeilor. Uterul este mentinut in pozitie normala de o serie de muschi si tesuturi, iar cand acestea se inmoaie apare o boala specifica.

Prolapsul uterin este o boala pe care femeile o simt mai ales cand stau in picioare. Aceasta se resimte ca o proeminenta dura in exteriorul organului genital feminin.

Alte simptome care avertizeaza femeia despre aceasta boala sunt durerea de spate sau senzatiile sacaitoare in abdomen.

Printre factorii cauzatori ai acestei afectiuni se numara fumatul, scaderea nivelurilor de estrogen sau contactul sexual dureros.

Printre tratamentele conventionale recomandate de medic se numara montarea unui pesar de polietilena in forma de inel, cel care ajuta la ridicarea uterului cazut. Pesarul se poate schimba de la 3 la 12 luni.

CITESTE SI: Ce sunt chisturile vaginale si cum iti dai seama daca suferi de aceasta afectiune

CITESTE SI: Întrebări frecvente despre INELUL VAGINAL: Două mituri au fost doborâte!

Modul in care prolapsul uterin afecteaza viata sexuala este evident. Femeia simte durere insuportabila in timpul actului sexual, iar vaginul este sensibil la o simpla atingere. De fapt, actul sexual in sine este imposibil.

O alta metoda prin care poate fi tratata aceasta afectiune este introducerea unui con vaginal in organul sexual feminin. Acesta seamana cu un tampon si actioneaza asupra muschilor pelvieni, pe care ii sustine.

Citeste in continuare recomandarile medicului pentru a evita aceasta boala!

Pagini: 1 2

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Educatie

To Top