Connect with us

Revistateo.ro

Beneficiile uimitoare ale semințelor de in

Naturiste

Beneficiile uimitoare ale semințelor de in

Semințele de in și uleiul din semințe de in sunt foarte populare, mai ales în dieta vegetarienilor, pentru că sunt o sursă bogată de acizi grași omega 3. Acestea se prezintă ca niște semințe de formă ovală, plate și lucioase care pot fi introduse cu ușurință în dieta fiecărei persoane. Iată care sunt câteva dintre cele mai cunoscute beneficii ale semințelor de in!

În primul rând au un conținut bogat de fibre, ceea ce le transformă într-un aliment minune pentru digestie. De aseemnea, ajută la reducerea colesterolului și echilibrează nivelul de zahăr din sânge. Sunt foate eficiente pentru buna funcționare a intestinelor și previn apariția anumitor forme de cancer cum ar fi cancerul la sân și cancerul de prostată. Pe lângă asta, au un conținut bogat de vitamina B și magneziu, care sunt esențiale pentru buna funcționare a organismului.

CITEȘTE ȘI: CEAIUL DE GINSENG TE AJUTĂ ÎNTR-UN MOD UIMITOR

Semințele de in sunt o sursă bună de fito-chimicale și antioxidanți. Consumul regulat ajută la echilibrarea hormonilor la femei, reduce simptomele menopauzei și promovează fertilitatea. Anumite studii arată că semințele de in atenuează simptomele precum bufeurile, tulburările de dispoziție și uscăciuna vaginală.

Adaugă semințe de in în dieta ta pentru a preveni apariția bolilor de inimă. Se pare că un consum regulat reduce riscul de infarct miocardic și de accident vascular cerebral. Semințele de in conțin un grup de substanțe chimice numite lignani care ajută organismul să se protejeze de apariția cancerului. Studiile pe animale au demonstrat că lignanii pot reduce creșterea celulelor tumorale de colon. De asemenea, semințele de in pot reduce numărul de celule anormale care joacă un rol important în apariția cancerului de colon. Lignanii din semințele de in pot preveni apariția diabetului de tip 2 și întăresc sistemul imunitar.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top