Connect with us

Revistateo.ro

Stii care sunt beneficiile rasului asupra sanatatii? Exista cateva motive bine intemeiate pentru care este bine sa razi cat mai mult.

Sanatate

Beneficiile rasului asupra sanatatii

Stiai ca rasul are numeroase beneficii asupra sanatatii? Mai jos gasesti o lista cu cateva dintre cele mai importante dintre ele. Afla de ce este bine sa razi cat mai des.

Iata care sunt beneficiile rasului asupra sanatatii

1. Scade tensiunea arteriala. Se pare ca daca razi, tensiunea arteriala iti scade. Astfel, scad sansele de a suferi un atac de cord.

2. Reduce stresul. Asta se intampla pentru ca, atunci cand razi, scade nivelul hormonilor stresului. Este un alt motiv pentru care trebuie sa razi cat mai des.

3. Te ajuta sa ai un abdomen tonifiat. Atunci cand razi, muschii abdomenului se vor incorda, ca atunci cand faci exercitii fizice prin care lucrezi aceasta grupa musculara. Desigur, rasul nu este suficient pentru a avea un abdomen de invidiat. Insa, are si el rolul sau.

4. Elibereaza endorfine. Endorfinele sunt calmantele naturale ale corpului. Cand razi, se pot elibera endorfine. Cu ajutorul acestora vei scapa de durerile cronice si te vei simti din nou bine.

5. Iti da o stare de bine. Daca razi, vei avea o stare de spirit mult mai buna. Medicii au constatat ca pacientii care au o gandire pozitiva si un mod pozitiv prin care privesc viata, lupta mult mai bine cu afectiunile decat oamenii care gandesc negativ. Asa ca, nu ezita sa zambesti, sa razi si, astfel, vei trai mai mult.

6. Asigura sanatatea inimii. Rasul este o modalitate prin care iti poti mentine inima sanatoasa. Este un exercitiu cardio ideal, mai ales pentru cei care nu pot face sport din cauza unor rani sau poate din cauza unor afectiuni. Specialistii spun ca daca razi, intr-o ora vei arde aproximativ acelasi numar de calorii ca atunci cand mergi pe jos, intr-un ritm moderat.

Asadar, rasul are mai multe beneficii asupra organismului. Pe langa faptul ca iti schimba strea de spirit, are si un impact pozitiv asupra sanatatii.

Articole pe aceeasi tema:

Plante care iti imbunatatesc starea de spirit. Le poti avea in casa

22 de fotografii care iti vor aduce zambetul pe buze

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top