Connect with us

Revistateo.ro

Beneficiile nucilor pentru sanatate

Naturiste

Beneficiile nucilor pentru sanatate

Daca mananci doar 5 nuci coapte pe zi, intr-o saptamana, se petrec o serie de schimbari fundamentale in organismul tau.

Beneficiile nucilor pentru sanatate

Dupa doar patru ore de la momentul in care ai consumat nuci, in corpul tau au loc o serie de procese benefice. Iata-le:

1. Vasele sanguine devin mai flexibile, iar asta inseamna un flux sanguin normalizat. Nucile sunt recomandate pentru persoanele care au deficienta imunitara.

2. Nivelul colesterolului rau din sange va fi redus cu pana la 10% si, credeti-ne, nu este un procent tocmai mic. Nucile contin grasimi bune care iti hranesc celulele.

3. Grasimile bune din nuci se bat cu cele rele din corpul tau. Nucile ajuta la arderea colaceilor, asa ca le poti introduce oricand intr-un iaurt grecesc sau branza topita.

4. Inima ta va fi mai protejata daca mananci nuci. De asemenea, intregul sistem imunitar va fi protejat intrucat nucile contin aici grasi Omega 3, fibre, vitamina E si o serie de minerale care iti ernegizeaza si revigoreaza structura celulara.

Ce minerale se gasesc in nuci

Nucile contin mangan, cupru, potasiu, magneziu plus cantitati importante de calciu. Consumul frecvent de nuci te ajuta sa nu cazi la pamant dupa o zi obositoare la serviciu. De asemenea, nucile stimuleaza memoria si lupta cu bolile degenerative precum Alzheimerul sau alte afectiuni ale creierului. Manganul, de pilda, intervine in reactiile enzimatice cu roluri bine stabilite: sinteza colagenului, refacerea articulatiilor sau chiar constructia oaselor.

Magneziul, pe langa faptul ca te mentin activ, intervine in metabolismul glucidelor si al proteinelor, iar impreuna cu zincul, protejeaza celulele de radicalii liberi. In plus, magneziul si zincul sunt minerale eficiente in detoxifierea ficatului de alcool. Nucile mai contin si seleniu, un antioxidant hepatoprotector.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top