Connect with us

Revistateo.ro

Beneficii și utilizări ale lămâiei

Naturiste

Beneficii și utilizări ale lămâiei

Lămâile provin de la un copac veșnic verde inițial găsit în Asia. Atât pulpa fructului, cât și coaja sunt utilizate atât la gătit cât și în scopuri non-culinare. Sucul de lămâie conține 6% acid citric, ceea ce îi să o aromă acrișoară, perfectă pentru a aromatiza apa sau ceaiurile. Lămâie sunt bogate în vitamina C, complexul de vitamina B, calciu, fosfor, fier, magneziu, potasiu și zinc. Totodată conțin grăsimi bune, fibre și proteine. Iată câteva dintre cele mai importante beneficii ale acestor fructe!

În primul rând consumul de lămâie întărește sistemul imunitar datorită conținutul bogat în vitamina C și al flavonoidelor care luptă împotriva virușilor. Totodată restabilește echilibrul PH-ului din organism și ușurează tranzitul intenstinal. Este indicat să beți în fiecare dimineață, pe stomacul gol, un pahar de apă la temperatua camerei cu o felie de lămâie.

CITEȘTE ȘI: ȘTEVIA – ÎNDULCITORUL MINUNE

Sucul de lămâie ajută la dizolvarea acidului uric și stimulează și detoxifică ficatul. În medicina tradițională Ayurveda, lămâile sunt foarte apreciate deoarece ajută mult în problemele gastrice, distrug viermii intenstinali și funcționează ca un astringent.

Este dovedit că un consum regulat de lămâie previne bolile ochilor și luptă împotriva cancerului. De fapt, lămâile au 22 de compuși anti cancer, care încetinesc creșterea tumorilor și pot opri diviziunea celulară a celulelor canceroase. Vitamina C neutralizează radicalii liberi și previne dezvoltarea bolilor infecțioase.

Coaja de lămâie conține substanțe care și-au dovedit eficacitatea în lupta cu tulburările creierului, cum ar fi boala Parkinson. Totodată, acidul citric ajută la dizolvarea caliculilor biliari, a pietrelor la rinichi și a depozitărilor de calciu.

Lămâile au numeroase beneficii și pentru piele și păr, fiind foarte eficiente pentru tratarea acneei și a scalpului gras. Există numeroase mășți și tratamente care se pot prepara acasă și care ajută la îndepărtarea coșurilor și a semnelor lăsate de acestea. Adăugați câteva picături de lămâie la orice mască și vă veți bucura de efectele ei sau pur si simplu masați tenul cu o felie de lămâie sau cu coajă. Pentru păr, preparați măști din ulei vegetal precum cel de cocos sau de măsline și adăugați suc de lămâie. Curăță în profunzile și echilibrează uleiurile scalpului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top