Connect with us

Revistateo.ro

Barack Obama se ţine de glume

Inedit

Barack Obama se ţine de glume

În fiecare an, Casa Albă organizează o recepţie specială, dedicată jurnaliştilor americani însărcinaţi să transmită cele mai noi informaţii legate de preşedinţie.

Într-o atmosferă relaxantă, Barack Obama nu s-a ferit să-i ironizeze pe politicienii Statelor Unite, iar glumele sale s-au îndreptat inclusiv asupra aliaţilor săi. Nu este prima dată când şeful de stat face o asemenea remarcă la adresa colegilor sau a opozanţilor, acesta având deja o tradiţie din a face Dineul Corespondenţilor un loc în care glumele sunt la ele acasă.

CITEŞTE ŞI: VIDEO. Moment istoric, între Obama şi Castro
Primul luat în vizor de Obama a fost Donald Trump, om de afaceri cu care preşedintele Statelor Unite a avut o serie de conflicte în 2011. „Şi Donald Trump este aici. Încă este aici”, a spus şeful de stat american, mai în glumă, mai în serios.

Obama a făcut o remarcă şi la adresa actorilor din serialul de comedie „Black-ish”, cărora le-a spus „Să ştiţi că faptul că sunteţi «negricioşi» vă ajută doar să rămâneţi mult timp populari”.

Nici colega sa de partid, Hillary Clinton, nu a scăpat de afirmaţiile politicianului, pe care a ironizat-o din cauza faptului că a decis să-şi axeze campania pentru viitoarele alegeri prezidenţiale pe seama clasei de mijloc.

„Trăim timpuri grele. Am o prietenă care câştigă milioane de dolari pe an, dar acum locuieşte într-un microbuz în Iowa”, a spus Barack Obama despre Hillay Clinton, care se afla în statul respectiv într-un autocar, pentru a se întâlni cu „americanii de rând din Iowa”.

Cel mai mare om în stat din S.U.A. l-a luat în vizor şi pe Joseph Biden, vicepreşedintele Statelor Unite, făcând o aluzie la relaţie de colaborare dintre cei doi, dar şi la anumite legi anti gay din Indiana: „Am devenit atât de apropiaţi încât în anumite zone din Indiana angajaţii unor restaurante nu vor să ne mai aducă pizza la masă”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top