Connect with us

Revistateo.ro

Inedit

Avram Iancu devine erou național prin lege

Avram Iancu devine erou național din punct de vedere legal, după ce Administrația Prezidențială a cerut legiuitorilor să rectifice actul normativ. Președinția este astăzi de acord cu această titulatură adusă celui mai mare moț din istoria românilor.

Legea de cinstire a memoriei lui Avram Iancu a fost trimisă de președintele României, Klaus Iohannis, către Parlament, pentru a îndeplini toate criteriile tehnice necesare. Odată ce aleșii vor rectifica lucrurile neclare din această lege, inițiativa va fi promulgată fără probleme de către președinte.

CITEȘTE ȘI: BĂTAIE CU PERNE ÎN BUCUREȘTI

Parlamentarii vor hotărî cum anume se va cinsti eroul național Avram Iancu. Titlul de erou național poate fi oferit sub diferite modalități: o plachetă, o placă memorială sau un brevet care să ateste calitatea personajului istoric.

Aleșii au expus și motivele pentru care l-au ales pe Avram Iancu erou al transilvănenilor: „pentru cinstirea în mod deosebit a memoriei lui Avram Iancu (1824-1872), considerat cel mai mare erou naţional al românilor din Transilvania, cu merite excepţionale în afirmarea identităţii şi a drepturilor naţionale pe teritoriul strămoşesc, se conferă fostului conducător al revoluţiei române 1848-1849 din Transilvania titlul de «Erou al Naţiunii Române»”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top