Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

AVERTISMENT de ULTIMĂ ORĂ: Criza economică e din nou aici! Ce vom păți

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) lansează un avertisment pentru zona de est a Europei, una dintre țările afectate în special fiind România. Criza economică, cu alte cuvinte, se instalează din nou în țara noastră.

Specialiștii de la BERD spun că țările din estul Europei trebuie să fie pregătite în fața șocurilor economice care vin din Ucraina, Rusia și Grecia. Suma Chakrabarti, președintele băncii europene, spune că această criză economică din est este inevitabilă dacă nu se iau măsuri serioase de redresare economică.

CITEȘTE ȘI: CE MĂNÂNCĂ ANDRA ÎN A 7-A LUNĂ DE SARCINĂ

CRIZA ECONOMICĂ E DIN NOU AICI. Din cauza viitorului sumbru din punct de vedere financiar, până și Bloomberg a revizuit statisticile și previziunile pentru următoarele luni, situația fiind îngrijorătoare pentru toți analiștii economici și în special pentru oamenii de afaceri și cetățenii plătitori de taxe și impozite.

„Ramane o problema evaziva atunci cand ne referim la intreaga regiune. Multe tari din zona BERD inca sufera de pe urma crizei financiare, iar peste aceasta s-au adaugat si probleme ridicate de tensiunile geopolitice”, susține Chakrabarti, notează ziare.com.

Chakrabarti spune că România va fi mai degrabă afectată de șocul economic venit din Grecia decât din Ucraina sau Rusia și asta deoarece în țara noastră există numeroase bănci grecești care au investit capital ce se poate pierde peste noapte.

România este cea mai stabilă țară din punct de vedere economic din estul Europei însă analiștii economici susțin că acest lucru este unul de scurtă durată. Măsurile pozitive luate de guvern în ultima perioadă privind reducerea taxelor și a TVA în mod special vor trebui contracarate cu pierderile la buget. Cei mai mulți analiști politici iau în calcul continuarea măsurilor de austeritate după euforia fiscală din această perioadă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top