Connect with us

Revistateo.ro

Astăzi este CEA MAI DEPRIMANTĂ ZI din 2015

Stiri

Astăzi este CEA MAI DEPRIMANTĂ ZI din 2015

Cliff Arnall, unul dintre cei mai cunoscuți psihologi din Marea Britanie, a inventat în anul 2005 conceptul de „Lunea tristă” (Blue Monday). Acesta a demonstrat printr-un calcul matematic că cea mai tristă zi din an este a treia zi de luni din ianuarie, iar anul acesta cade pe 19 ianuarie.

Printre aspectele luate în calcul de psihologul britanic pentru desemnarea celei mai deprimante zi din an s-au numărat perioada care s-a scurs de la sărbătorile de iarnă, condițiile meterologice, datoriile, lipsa motivării și faptul că în general oamenii urăsc zilele de luni. Această zi este caracterizată ca fiind cea mai tristă și se poate observa prin inactivitatea oamenilor și consumul excesiv de carbohidrați.

Psihologul a fost criticat în momentul în care a lansat teoria Blue Monday pe piață, deoarece acesta a făcut calculul în ideea unei reclame pentru o companie de turism, care oferea oferte de vacanță pentru a scăpa de depresie. În anul 2014, o companie de băuturi a contrazis teoria lui Arnall, susținând că cea mai deprimantă zi a anului nu cade în a treia zi de luni din ianuarie, ci în prima zi.

Pentru combaterea stării de depresie, psihologii britanici susțin că plimbările pot aduce o stare de bine, chiar dacă afară vremea este mohorâtă. De asemenea, privitul la fereastră este benefic pentru dezmorțire precum și sportul (sporturile specifice iernii, de exemplu).

Potrivit unei cercetări realizate în anul 2014, în România depresia este provocată cel mai adesea de lipsa locului de muncă. Astfel că, în jur de 300.000 de români ar fi deprimați din cauza lipsei unei modalități de susținere a vieții. Peste 800 de persoane primesc zilnic acest diagnostic, România devenind astfel cea de-a doua țară din Europa cu cetățeni deprimați, conform datelor furnizate de Organizația Națiunilor Unite.

Pierderea locului de muncă însă nu este singura cauză a depresiei la români: despărțirile, lipsa unui partener, frustrările sexuale și accesele paranoice pot duce la această problemă de natură psihologică.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top