Connect with us

Revistateo.ro

Aplicaţia WhatsApp Web este disponibilă pe Chrome

Stiri

Aplicaţia WhatsApp Web este disponibilă pe Chrome

Aplicaţia WhatsApp Web este disponibilă pe Chrome. De la lansarea aplicaţiei celebre şi până în prezent, au existat numeroase zvonuri că aceasta va ajunge să fie utilizată şi de pe calculator ori laptop, însă până acum a fost disponibilă exlusiv sub formă de aplicaţie mobilă.

Acum însă, WhatsApp, sau mai bine zis WhatsApp Web este accesibil şi folosind linkul https://web.whatsapp.com. Deocamdată, serviciul poate fi accesat doar prin browserul de Google Chrome din cadrul unui telefon mobil ce are instalat şi aplicaţia iniţială. Dintre aceastea, doar cele cu sisteme de operare Android, Symbian, Blackberry şi Windows Phone pot fi folosite pentru logarea în WhatsApp pe interfaţa web.

Logarea in WhatsApp Web pe un PC nu este chiar atât de simplă precum aplicaţia nativă şi este nevoie a se urma câţiva paşi esenţiali. Mai întâi, utilizatorul trebuie să scaneze un cod QR utilizând aplicaţia iniţială de pe telefon, actualizată la cea mai recentă versiune. Doar aşa se poate realiza autentificarea utilizatorului. Sesiunea va fi valabilă până la închiderea efectivă a tabului respectiv, ori până când conexiunea la internet a telefonului este întreruptă.

Atenţie, telefonul mobil pe care este instalată aplicaţia trebuie să fie conectat în permanentă la internet, altfel conexiunea va fi intreruptă şi veţi fi nevoiţi să repetaţi paşii de mai sus pentru a vă reloga.

Imediat după publicarea acestor informaţii, reacţiile utilizatorilor nu au întârziat să apară. Astfel, mulţi spun că Facebook face utilizarea WhatsApp în web foarte complicată, în special din cauza necesităţii utilizării internetului pentru ambele dispositive. Unii se întreabă de ce nu s-a gândit nimeni ca autentificarea pe platform web să se facă folosind profilul de Facebook, care ar putea astfel să fie ataşat celui de WhatsApp.

Cu toate astea, lucrurile sunt încă la început şi cel mai probabil serviciul va fi optimizat pe parcurs, pentru a permite conversaţiilor de tip text să fie disponibile prin intermediul serviciului WhatsApp Web şi pe PC.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top