Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

ANUNȚ de ULTIMĂ ORĂ de la meteorologi

Meteorologii au făcut un anunț de ultimă oră în legătură cu evoluția vremii astăzi și mâine în toate regiunile.

Cum va fi vremea până luni:

UPDATE, 12:35 Județele Gorj, Vâlcea, Vrancea, Galaţi, Bacău, Neamţ şi Suceava se află subt avertisment cod galben de ceață.

Astăzi, 25 noiembrie, vremea va fi în genetal închisă în majoritatea regiunilor. Ceața nu lipsește nici ea pe parcursul întregii zile, mai ales în sudul, sud-estul și sud-vestul României.

Vântul va avea unele intensificări în Banat, Crișana și Maramureș, iar pe alocuri, în zonele cele mai înalte e posibil să ningă.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 și 14 grade Celsius, la nivelul întregii țări. În Capitală, la amiază se înregistrează 10 grade, iar minimele vor coborî până la 2-3 grade.

CITESTE SI: Ce s-ar întâmpla dacă s-ar deschide o gaură neagră deasupra Pământului

Avertisment de la cei mai reputați meteorologi. Ce urmează în România: „Acțiuni RISCANTE”

Meteorologii au făcut anunțul: ne așteaptă o iarnă teribilă

Mâine, 26 noiembrie, cerul va fi mai mult noros și vor fi precipitații. Precipitațiile vor fi sub formă de ploaie în mare parte a țării, iar la munte va căpăta aspect de ninsoare.

Vântul va sufla cu putere în zonele montane. Valorile termice vor fi ridicate în special în sudul, sud-estul și sud-vestul teritoriului.

Temperaturile vor fi ușor în creștere și vor atinge până la 13-14 grade Celsius, mai ales în zona Munteniei și în Oltenia.

În București, temperatura va atinge maximum 11 grade Celsius. Toată ziua cerul va fi noros, spun cei de la ANM.

Imaginile care i-au speriat pe meteorologii români. Ce s-a descoperit în atmosferă

Probabil că informațiile despre testele nucleare din Coreea de Nord nu au trezit interesul multor cetățeni din țara noastră, însă e bine să fim la curent cu ce se întâmplă în lume.

Asta ca asta, mulți spun că lucrurile care se petrec în Coreea „să fie la ei, acolo”, însă o știre legată tot de activitatea nucleară vizează direct țara noastră.

În ultima vreme s-a înregistrat un nivel ridical de ruthenium 106 în atmosferă, iar aceste radiații au pătruns în ultima vreme și în atmosfera Europei de Est, nu doar în Munții Ural.

Deși Rusia a negat în mod oficial producerea unui accident nuclear în țară, după ce serviciul meteorologic național a admis existența unui nivel ridicat din acest element chimic.

Nivelul subliniat de autorități este de 1.000 de ori peste nivelul normal, conform măsurătorilor oficiale.

Moscova a negat aceste informații, în ciuda analizei Roshydrome care confirmă concluzia anunțată acum zece zile de Institutul pentru securitate națională din Franța.

Prima oară s-a precizat acest nivel ridicat de radiații pe 10 noiembrie. Ruthenium 106 este un nuclid radioactiv și este produsul unei reacții nucleare care nu are cum să apară în mod natural.

Potrivit IRSN (institutul francez mai sus menționat), norul radioactiv ar putea proveni de la un centru de gestionare a combustibilului nuclear sau de la un centru medical.

Nu s-a aflat cu exactitate sursa geografică a norului, însă speculațiile spun că ar fi undeva la sud de Ural, ori în Rusia ori în Kazahstan.

IRSN a mai spus că nu există deocamdată indicii privind felul în care norul ar putea afecta sănătatea oamenilor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top