Connect with us

Revistateo.ro

ANM avertizează! Vremea se schimbă

Vremea

ANM avertizează! Vremea se schimbă

ANM avertizează! Vremea se schimbă astăzi! Se anunță instabilitate în toată țara până luni seara. Află care sunt zonele în care vremea va fi capricioasă. Iată ce a transmis ANM în legătură cu instabilitatea atmosferică.

Alertă meteo! Vremea se schimbă! Vijelii și furtuni în toată țara

Conform ANM, până luni seara la ora 23.00, vremea va fi instabilă. Vremea se va schimba în vestul, centrul, nordul, nord-estul teritoriului, precum și în zonele de deal și de munte.

În acele zone se anunță averse cu caracter toreținal. De asemenea, se anunță descărcări electrice, intensificări ale vântului, de scurtă durată. Vor lua aspect de vijelie. În plus, se anunță și căderi de grindină.

În ceea ce privește restul teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala izolat.

Conform meteorologilor, în intervale scurte de timp, ori prin acumulare, se vor strânge cantități însemnate de apă. Vor depăși 15 – 20 de l/mp. Izolat, chiar vor depăși 30 -40 de l/mp.

TE-AR PUTEA INTERESA ȘI: ANM: informare meteo de furtuni și vijelii la nivelul întregii țări, până luni seara

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă din această după-amiază până luni seara, la nivelul întregii ţări.

CITEȘTE ȘI: Meteorologii au anunțat: Se schimbă anotimpurile. Motivul care a dus la venirea iernii în mijlocul primăverii

Potrivit ANM, în intervalul 10 iunie, ora 14:00 – 11 iunie, ora 23:00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în vestul, centrul, nordul şi nord-estul teritoriului, precum şi la deal şi la munte. Vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua aspect de vijelie şi căderi de grindină.

În restul teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala doar izolat.

Meteorologii avertizează că în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 15 – 20 l/mp şi izolat 30 – 40 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM va actualiza informarea meteo, conform AGERPRES.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Vremea

To Top