Connect with us

Revistateo.ro

Amestecul pentru cafea care îmbunătățește circulația sângelui

Sanatate

Amestecul pentru cafea care îmbunătățește circulația sângelui

Există un amestec pentru cafea recunoscut pentru faptul că îmbunătățește circulația sângelui.

Amestecul care îmbunătățește circulația sângelui

Beneficiile cafelei pentru sănătate sunt nenumărate, cu condiția ca această licoare energizantă să fie consumată în doze normale. Două cafele pe zi nu strică, însă trei pot face rău inimii, accelerându-i necontrolat bătăile.

Cafeaua poate fi băută cu multe ingrediente, dincolo de laptele preparat special pe care îl găsim cu toții în comerț. O simplă linguriță de pudră de scorțișoară amestecată cu puțin lapte de cocos pot face minuni.

Ai nevoie, așadar, de 100 de mililitri de lapte de cocos și o linguriță de pudră de scorțișoară. Amestecă cele două ingrediente până se omogenizează, iar apoi introdu amestecul în cana cu cafea. Cafeaua trebuie să fie amăruie pentru a-și face efectul în această compoziție. Cu alte cuvinte, evită să pui zahăr. Cafeaua va fi destul de aromată, pentru că scorțișoara îi oferă savoarea de care ai nevoie.

Această soluție este recomandată persoanelor care țin dietă și celor care vor să își activeze metabolismul după o zi stresantă, extrem de obositoare. Studiile efectuate de indieni și britanici arată că remediul poate arde și 120 de calorii într-o singură zi.

Mai mult, cafeaua consumată în acest fel ajută la îmbunătățirea circulației sângelui.

Important de precizat e că ce rămâne în plus din acest amestec trebuie pus la rece, la frigider pentru a-și menține proprietățile.

Acest amestec poate fi introdus și în ceașca de ceai, dacă nu ești un mare fan al cafelei. Este recomandat ceaiul negru, în cazul de față.

Cafeaua trateaza depresia si previne tentativa de suicid

O zi buna nu incepe fara o ceasca de cafea, cu toate ca despre aceasta licoare care ne energizeaza exista si recenzii negative facute de medici.

Tot medicii vin si sustin, pe de alta parte, ca a bea cafea zi de zi te scapa de depresie si previne tentativa de suicid. Bautura care alunga somnul si reactiveaza corpul ne imbunatateste starea de spirit, sustine un studiu al cercetatorilor de la Harvard School of Public Health.
Cafeina actioneaza la fel ca antidepresivele si mareste productia de serotonina din creier, de dopamina si noradrenalina (hormon adrenergic si neurotransmitator al sistemului nervos simpatic).

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca persoanele care beau doi cesti de cafea pe zi au o stare de spirit mai buna. Mai mult de doua cafele pe zi iti pune in pericol sanatatea inimii, avertizeaza in acelasi timp doctorii.

Depresia, amplificata de prea multa cafea, dar vindecabila cu doua cesti pe zi

Cum au ajuns oamenii de stiinta la aceste concluzii? Cercetatorii au scanat creierele mai multor participanti pentru a vedea ce efecte produce cafeaua decafeinizata si cea cu cofeina. La studiu au participat 208.424 de voluntari depresivi dintre care 277 s-au sinucis. Cei pe care i-a invins depresia nu au baut cafea niciodata, spun specialistii. Studiul a fost realizat pe durata mai multor ani, noteaza World Journal of Biological Psychiatry.

“Spre deosebire de cercetarile anterioare, cea de fata ne-a aratat ca exista o legatura intre consumul de cafea si anumite afectiuni precum depresia. Am putut identifica rolul cafelei asupra creierului si am fost surprinsi cat de mult influenteaza starea noastra de spirit lipsa acesteia din rutina”, explica Michel Lucas, cercetatorul care a condus studiul.

Acelasi cercetator sustine ca nu trebuie abuzat de consumul de cafea pentru a fi fericiti intrucat mai mult de doua cesti pe zi poate sa amplifice starea depresiva.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top