Connect with us

Revistateo.ro

Cei care întind hainele la uscat, la vedere, riscă amenzi usturătoare. Care este motivul...

Stiri

Amenzi usturătoare pentru cei care întind rufele pe balcon. Măsură, împusă în mai multe orașe

Autoritățile anuntă măsuri usturătoare pentru cei care își usucă hainele la vedere. Motivul este: păstrareaunui oraș curat și civilizat. Aceste măsuri au fost anunțate în mai multe orașe.

De ce nu mai au oamenii voi să usuce hainele pe balcon, la vedere

În municipiul Sfântu Gheorghe, autoritățile vor să impună cetățenilor reguli despre care spun că sunt vitale pentru păstrarea unui oraș curat și civilizat. Oamenii au primit vestea că nu-și mai pot usca rufele la vedere, iar în cazul în care nu au balcon închis, sunt nevoiți să se descurce altfel.

Imediat ce au apărut în presă informațiile despre noile prevederi, oamenii au început să posteze pe reţelele de socializare tot felul de mesaje, prin care și-au exprimat nemulțumirea. Unele dintre ele sunt chiar ironice, pe când altele vorbesc despre această măsură ca fiind una bună.

„Nu mai spălăm rufe, pentru că vom ajunge la pușcărie. Mă întreb, oare când vom plăti și pentru aer?” – spune un tânăr. Un altul spune că ideea i se pare bună, pentru că „nu e prea plăcut să vezi chiloții atârnați pe sfori deasupra capului”.

Cei mai nemulțumiți sunt cei care nu au balcon. „Am o garsonieră, fără balcon. Ce să fac cu rufele? Unde să le usuc? Hainele uscate în baie au un miros urât pentru că în baie orice ai face, e umezeală, iar această umezeală este absorbită de haine. Înțeleg că ne interzice, că strică imaginea orașului, dar atunci să ne dea și soluții, să ne spună clar că există o uscătorie în X loc și le ducem acolo. Dar așa… mi se pare penibil”, a declarat Maria, o tânără mamă, potrivit covasnamedia.ro.

Și în Buzău, autoritățile au impus același lucru. Regulamentul a fost postat pe site-ul Primăriei, dar încă nu a fost supus votului în Consiliul Local. Buzoienii nu mai au voie să mai scuture covoare sau să nu întindă rufele, la uscat, în balcoanele deschise sau în afara lor.

Nici timișorenii nu scapă de aceste reguli, mai ales că la ei în oraș au început deja să fie aplicate sancțiuni. “Se acţionează de regulă de către Poliţia Locală, pe baza sesizărilor cetăţenilor. Când cetăţenii fac sesizări, poliţia descinde la faţa locului”, spune primarul Nicolae Robu.

Sursa: a1.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top