Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Amenințare mai gravă decât cancerul pentru români. Ce spun STATISTICILE

Cancerul provoacă anual decese ce îi îngrijorează pe medici și cercetători însă în România cel mai adesea se moare din cauza bolilor cardiovasculare. Suntem pe ultimul loc la speranța de viață în Europa. Stilul de viață adoptat de români și stresul sunt principalele cauze ale afecțiunilor cardiovasculare, de care mor 60% dintre conaționali, adică o cifră cu 12% mai mare decât media europeană.

CITEȘTE ȘI: 4 BĂRBAȚI CARE NU TE VOR IUBI ÎN VECI
Informațiile vin de la medicii prezenți zilele acestea la Conferința Națională de Cardiologie din Sibiu. Bolile cardiovasculare sunt o reală amenințare la adresa populației, aceste afecțiuni crescând în ultimii 15 ani în mod permanent. Medicii au nemulțumiri serioase legate de bolile de inimă pentru că nu există nici la ora actuală un program național de prevenție a acestor probleme de sănătate.

AMENINȚARE MAI GRAVĂ DECÂT CANCERUL PENTRU ROMÂNI. „Insuficienţa cardiacă e o boală foarte severă care omoară foarte mulţi oameni. De 10-15 ani e mai severă decât foarte multe forme de cancer. Nu există practic o percepţie a populaţiei generale legată de severitatea insuficienţei cardiace. Insuficienţa cardiacă este ceva foarte comun. Nu înţeleg că trebuie să se prezinte repede la doctor”, susține doctorul Ovidiu Chioncel, scrie realitatea.net.

AMENINȚARE MAI GRAVĂ DECÂT CANCERUL PENTRU ROMÂNI. Țările în care rata mortalității cauzată de bolile cardiovasculare a scăzut sunt Danemarca și Franța, astfel de incidențe încadrându-se la 30-35%, sub media europeană, de 48%. Principalele cauze ale bolilor de inimă sunt hipertensiunea, sedentarismul, obezitatea și fumatul sau lipsa de poftă de mâncare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top