Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

Alimentele care te scapa de migrene intr-o clipa. Include-le in alimentatia ta

Persoanele care se confrutna cu migrene stiu deja cat de greu este sa le trateze, iar o asemenea durere poate strica ziua cuiva intr-o clipa.

Pastilele sunt primele la care apeleaza cineva care se confrunta cu migrene, insa in timp, poti deveni dependent de pastile si acest lucru este complet de evitat.

Multe persoane ajung sa ia pastile din ce in ce mai puternice pentru a scapa de migrene si pentru a fi functionali atunci cand simt ca tamplele pulseaza si nu sunt in stare sa faca nimic.

Medicii recomanda o alimentatie corecta ca sa poti reduce simptomele si durerea sa fie mai usor de suportat.

Migrena (numita de asemenea durere de cap sau cefalee) poate dura de la 2 ore pana la 4 zile. Aceasta durere de cap este acompaniata de tulburari ale vederii, fotosensibilitate (sensibilitate la lumina), greata, durere severa si varsaturi.

Daca stii ca ai tulburari de vedere, poti lua in calcul aceasta durere si din aceasta cauza si trebuie sa ajungi cat mai repede la un medic oftalmolog.

O alimentatie corecta va reusi sa iti calmeze durerea. Consuma des salata verde si verdeturi, precum spanac, baby spanac si frunze de sfecla. Vitamina B2 care se regaseste in aceste legume reuseste sa trateze durerile de cap.

Introdu in alimentatia ta si nuci si seminte. Continutul de magneziu pe care acestea le contin este de mare ajutor in calmarea durerii. Poti consuma migdale, nuci, seminte de floarea soarelui, seminte de susan ori de dovleac. Alege-le pe cele crude, fara sare.

Si carnea rosie este de mare ajutor pentru a trata durerile de cap. Cu toate acestea, evita mezelurile si consuma friptura facuta la gratar ori la cuptor si alege langa ele o salata.

Si ouale sunt perfecte pentru a diminua migrenele. Contin o sursa importanta de vitamina B2.
Pentru a scapa de migrene, trebuie, in primul rand, sa ai glicemia in limite normale, asa ca este important sa consumi fibre de calitate si carbohidrati integrali.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top