Connect with us

Revistateo.ro

Alimente care provoaca arsuri la stomac

Sanatate

Alimente care provoaca arsuri la stomac

Arsurile la stomac sunt cauzate de boala de reflux gastrointestinal, insa nu tot timpul senzatiile deranjante de la nivelul stomacului pot fi asociate cu o boala grava a intestinelor.

In cele mai multe cazuri, arsurile gastrice apar atunci cand sucurile acidulate urca din stomac in esofag, tubul care leaga gatul de stomac.

Atunci cand are loc digestia, sfincterul esofagian inferior se relaxeaza ca sa permita alimentelor sa ajunga cu bine in stomac, dupa care se contracta la loc. Inteligent corp avem, nu?

Problemele apar cand alimentele ajung in stomac. Aici, ele se intalnesc cu sucurile gastrice acide, iar in unele cazuri sfincterul esofagian inferior nu se contracta la loc, fapt pentru care sucurile acide urca inapoi in stomac provocand o senzatia de arsura in corp.
Exista mai multe tipuri de alimente care trebuie consumate cu grija pentru a evita senzatia de arsura.

Alimente care provoaca arsuri la stomac

1. Lamaile si portocalele – Citricele, in general, trebuie consumate cu grija si niciodata nu trebuie combinate cu ceva picant sau foarte dulce. Zaharul si acizii (prezenti in sucurile colorate populare) produc aciditate si, implicit, arsuri stomacale.

2. Rosiile – bogate in vitamina C si licopen, rosiile pot crea probleme la stomac daca sunt combinate cu branza foarte sarata (evita sa le mananci cu branza de burduf).

3. Menta – Nu consuma inghetata cu menta, ciocolata cu menta sau ceai cu menta imediat dupa ce ai mancat usturoi sau ceapa. Arsurile stomacale apar inevitabil.

4. Ardeii iuti – daca stii ca nu sunt de tine, stai departe de ei. Nu bea apa imediat ce ai mancat ceva iute. Calmeaza senzatia neplacuta, de arsura, insa poate provoca probleme serioase pe termen lung la nivelul stomacului.

5. Alcoolul si bauturile energizante – Bea cu moderatie alcool, iar despre energizante… iti recomandam sa le lasi acolo unde sunt.

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top