Connect with us

Revistateo.ro

Alimente care previn îmbatrânirea

Naturiste

Alimente care previn îmbătrânirea

O parte din fructele şi legumele pe care le ai în bucătărie previn îmbătrânirea şi te ajută să te menţii sănătoasă o lungă perioadă de timp, fără ca vârsta ta să se poată vedea pe trupul tău.

Cea mai importantă vitamină care luptă împotriva îmbătrânirii celulelor tale este vitamina A. Aceasta încetineşte descompunerea colagenului şi este foarte importantă atât pentru menţinerea unui sistem imunitar sănătos, cât şi pentru o piele şi o vedere cât mai bună.

O întâlnim într-o mare varietate de fructe şi legume, precum morcovi, mango şi cartofi dulci.  Efectele sale antioxidante sunt extrem de benefice pentru întreg organismul tău.

CITEŞTE ŞI: APA DE COCOS REDUCE SEMNELE DE ÎMBĂTRÂNIRE

O altă vitamină importantă împotriva procesului de îmbătrânire este vitamina K. Aceasta ajută la menţinerea colagenului în ţesutul epitelial, ajutând la păstrarea grosimii pielii, reducând astfel incidenţa vânătăilor şi chiar ascunzând venele care , o dată cu vârsta, devin din ce în ce mai vizibile, mai ales pe braţe.

Vitamina K se întâlneşte în marea majoritate a legumelor verzi, precum salata şi spanacul. Această vitamină este utilă în prevenirea vânătăilor, mai ales în cazul persoanelor trecute de vârsta de 50 de ani.

Şi vitamina D este importantă atunci când vorbim despre încetinirea procesului de îmbătrânire. Vitamina D este puternic legată de absorbţia calciului în organism, fiind foarte importantă în ce priveşte sănătatea oaselor. Surse importante de vitamina D sunt peştele gras, unele produse lactate şi gălbenuşul de ou.

Vitamina C este utilă şi în menţinerea sănătăţii oaselor şi a dinţilor. Această vitamină nu numai că juta la remedierea ridurilor deja formate, dar şi protejează împotriva efectelor nocive ale expunerii pielii la soare. O găsim în fructele de pădure şi în citrice.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top