Connect with us

Revistateo.ro

Alimente care combat efectul nociv al razelor UV

Naturiste

Alimente care combat efectul nociv al razelor UV

Printre cele mai populare legume care combat radicalii liberi din organism se numără roșiile. Acestea au un conținut bogat în licopen, un antioxidant puternic care protejează organismul de efectele nocive ale razelor solare. Studiile arată că o dietă bogată în roșii te poate ajuta să previi arsurile solare și menține sănătatea pielii. Specialiștii spun că licopenUL se absoarbe cel mai bine când roșiile sunt ușor gătite, deoarece în acest caz el se eliberează mai rapid din celulele plantei.

CITEȘTE ȘI: 5 MOTIVE SĂ MĂNÂNCI RUCOLA

Semințele de dovleac au un rol extrem de important în protejarea organismului, fiind o sursă bogată de zinc, un mineral esențial care acționează ca un antiinflamator și antioxidant. Consumul de semințe de dovleac protejează organismul de radiațiile UV, grăbește vindecarea rănilor și a arsurilor pielii și îmbunătățește funcțiile sistemului imunitar. Totodată, încetinește dezvoltarea bacteriilor care provoacă apariția coșurilor și a punctelor negre.

Ceaiul verde și ceaiul alb sunt băuturi recunoscute pentru proprietățile lor antioxidante. Specialiștii spun că acestea pot înlocui cu succes consumul de cafea și au proprietăți uimitoare pentru sănătatea pielii. Atât ceaiul verde cât și ceaiul alb au un conținut bogat în polifenoli. Polifenolii au un efect inhibitor asupra celulelor canceroase și ajută la buna funcționare a întregului organism.

Probabil că deja știi cât de benefic pentru organism este uleiul de măsline. Acesta se numără printre cele mai recomandate ingrediente pentru o alimentație sănătoasă. Uleiul de măsline este bogat în acizi grași omega 3 și are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii. Consumul zilnic de ulei de măsline combate efectul nociv al razelor solare și păstrează pielea suplă, hrănită și elastică. Alături de uleiul de măsline stă la loc de cinste și somonul, cu un conținut la fel de ridicat de acizi grași omega 3 și cu numeroase beneficii pentru sănătate.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top