Connect with us

Revistateo.ro

5 alimente care nu sunt atat de sanatoase pe cat crezi

Stiri

5 alimente care nu sunt atat de sanatoase pe cat crezi

Te-ai gandit vreodata ca exista alimente care nu sunt atat de sanatoase pe cat crezi? Obisnuiesti sa le consumi pentru ca ai impresia gresita ca iti fac bine. Unele dintre ele s-ar putea sa iti faca mai mult rau. Acorda mai multa atentie alimentatiei si informeaza-te inainte sa cumperi mancaruri care doar par sanatoase.

1. Chips-urile din legume. Par sa inlocuieasca cu succes chips-urile obisnuite din cartofi, nu-i asa? Ei bine, afla ca acestea contin la fel de multe calorii ca si cele din cartofi, iar toti nutrientii pe care ar trebui sa ii contina se pierd atunci cand chips-urile sunt procesate.

2. Otetul balsamic. Este varianta ideala atunci cand vrei sa inlocuiesti sosurile grase, pline de calorii cu ceva sanatos si usor. Totusi, trebuie sa il alegi cu foarte mare atentie. In cele mai multe cazuri otetul balsamic nu este pur, ci i se adauga colorant, zahar si agenti de ingrosare precum amidonul. Citeste cu atentie eticheta!

CITESTE SI: UITA DE APA CU LAMAIE! 3 BAUTURI PENTRU SLABIT MULT MAI EFICIENTE

CITESTE SI: FRUCTE CARE INGRASA

3. Iaurtul cu fructe. Acesta se numara printre cele 5 alimente care nu sunt atat de sanatoase pe cat crezi. Nu este cea mai buna varianta daca vrei sa te feresti de zahar si coloranti. Este ideal sa il inlocuiesti cu iaurt simplu grecesc in care adaugi fructe proaspete precum zmeura, afine sau capsuni.

4. Berea „light”. Doar pentru ca pe eticheta scrie „light”nu inseamna ca aceasta varianta are mai putine calorii. De foarte multe ori cuvantul acesta se refera la o cantitate mai mica de alcool.

5. Laptele degresat. Unele vitamine precum A, D, E si K pot fi absorbite in organism doar in prezenta acizilor grasi. Laptele degresat nu este cea mai buna varianta, asa ca incearca sa il eviti. Daca ai o dieta echilibrata laptele cu un continut normal de grasime nu te va afecta in mod negativ.

Sursa foto: chefdruck.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top