Connect with us

Revistateo.ro

Medicii avertizeaza - Ce tip de lapte nu e bine sa consumi

Sanatate

Medicii avertizeaza – Ce tip de lapte nu e bine sa consumi

Cercetatorii de la Harvard sustin ca un anumit tip de lapte considerat sanatos nu este intocmai bun pentru organismul nostru. Lupta cu obezitatea, diabetul si bolile cardiovasculare a incurajat consumul de lapte fara grasimi, iar gama de lactate cu cat mai putine grasime castiga tot mai mult teren.

Potrivit pediatrului David Ludwig de la Harvard si a colegilor sai medici, este o mare greseala sa credem ca laptele degresat din magazine ne face bine. E adevarat ca grasimile sunt considerate vinovate pentru o serie de afectiuni, insa medicul sustine ca e vorba doar de o preconceptie la mijloc.

Grasimile din lactate contin acid oleic, un compus benefic pentru sanatate, dar si acid linoleic conjugat, care, culmea, stimuleaza pierderea in greutate.

Ludwig avertizeaza ca laptele fara grasimi, la mare moda in zilele noastre, contine o serie de indulcitori care fac rau organismului. Departamentul Agriculturii din SUA si Academia Americana de Pediatrie au inceput o campanie impotriva consumului de bauturi care contin indulcitori artificiali.

Este sau nu toxic laptele crud? Iată ce spun oamenii de ştiinţă!

Laptele de cocos și beneficiile sale

David Ludwig sustine ca daca bem zilnic lapte nu este garantat ca vom fi vesnic sanatosi si vigurosi: „Aceasta recomandare, sa bei trei cani de lapte pe zi, este probabil sfatul cel mai raspandit oferit publicului american cu privire la dieta in ultima jumatate de secol. Ca urmare, americanii consuma miliarde de litri de lapte pe an, probabil in ipoteza ca oasele lor s-ar prabusi fara el”.

„Cea mai grava situatie posibila este continutul redus de grasimi din lapte cu ciocolata: daca scoti grasimile, este mai putin gustos. Deci, pentru a face ca un copil sa bea 3 cani pe zi, veti obtine aceasta bautura indulcita cu zahar (…) Putem obtine calciu dintr-o intreaga gama de produse alimentare. De pilda, guliile fierte au mai mult calciu decat laptele. Sardinele, semintele, nucile, fasolea, legumele cu frunze verzi sunt alte surse de calciu”, inchide Ludwig.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top