Connect with us

Revistateo.ro

Află ce aliment îţi topeşte grăsimea de pe burtă

Stiri

Află ce aliment îţi topeşte grăsimea de pe burtă

Usturoiul stimulează apariţia stării de săţietate şi reduce apetitul alimentar prin creşterea puterii de reacţie a creierului la leptină. Leptina este hormonul care reglează metabolismul şi apetitul.

Usturoiul ajută totodată, datorită compuşilor săi, la arderea depozitelor de grăsime de pe burtă.

Documente dintre cele mai vechi atestă efectele terapeutice ale usturoiului.  De exemplu constructorii de piramide din Egiptul Antic consumau usturoi pentru prevenirea bolilor contagioase.  Acest aliment este o plantă cu multiple calităţi terapeutice cunoscute de multă vreme, avand o serie de efecte benefice pentru organismul uman.  Proprietăţile nutritive ale usturoiului sunt marcate în special de prezenţa unor importante cantităţi de vitamine, mai ales A, B1, B2, C şi a unor substanţeminerale utile printre care: fosfor, sulf, potasiu, iod, calciu, siliciu.

Cercetătorii de la Nanjing Cancer Institute din China au comparat incidenţa cancerului la cateva mii de oameni care consumau 1-2 căţei de usturoi zilnic cu cea în randul celor care consumau usturoi cel mult o dată pe lună. Rezultatele studiului indică faptul că primul lot de subiecţi au prezentat cu 69% mai puţine cazuri de cancer faţă de lotul doi.

Un colectiv de medici americani de la Universitatea Carolina de Nord, condus de dr. Lenore Arab, a analizat mai multe studii realizate pe consumatorii constanţi de usturoi. În raport se arată că un consum regulat de usturoi reduce riscul cancerului de colon şi de rect cu 10%.

Aşadar, usturoiul este cel mai puternic antibiotic natural cunoscut sub formă de aliment pur.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top