Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

LOVITURA DE STAT ESUATA in Turcia. Bilant tragic – VIDEO

Lovitura de stat in Turcia, ESUATA

UPDATE. Premierul turc a vorbit despre un bilant actualizat de 161 de morti, insa surse citate de presa internationala spun ca 265 de oameni si-ar fi pierdut viata. In jur de 1500 de persoane au fost ranite!

VEZI PE HUFF.RO CE SE INTAMPLA IN TURCIA IN ACEST MOMENT! LIVE TEXT si VIDEO!

UPDATE. Cel putin 66 de oameni au murit si 336 au fost arestati ca urmare a evenimentelor din vineri noaptea. Unele surse neoficiale estimeaza insa ca numarul mortilor s-ar apropia de 100, iar cel al arestatilor de 1000. In ciuda asigurarilor presedintelui turc ca lovitura de stat a esuat, factiunea de armata  Miscarea pentru Pace Acasa spune ca nu vrea sa renunte la lupta.

UPDATE: A avut loc o explozie langa un pod din Istanbul.

UPDATE – Presedintele turc a aparut in direct la televiziunea publica unde a facut urmatoarele declaratii:

„Indemn poporul turc sa vina in pieţele publice si la aeroporturi. Nu am crezut niciodata intr-o putere politica mai mare decat cea a poporului”, a subliniat Erdogan, care se afla intr-o locaţie sigura. „Turcia va depasi acest moment”, a spus presedintele turc.

„Voi veni in piața in Ankara”, a spus Erdogan, promițand ca autorii loviturii vor primi „pedeapsa cuvenita”. Acțiunea este opera unor ofițeri de rang inferior, care s-au rasculat impotriva superiorilor lor, a mai adaugat Erdogan, citat de Huff.ro.

UPDATE TURCIA: Presedintele Turciei Erdogan ar fi aterizat in Istanbul informatia este confirmata atat de CNN cat si de postul turcesc NTV.

UPDATE 03:37 – CNN Turcia a fost din nou lovit de militari. Tentativa de Lovitura de stat ar fi esuat, sustine primul-ministru.

UPDATE ORA 03.22 Turcia: Președintele Parlamentului cere organizarea unei sesiuni de urgență a forului legislativ

Președintele Parlamentului turc a solicitat organizarea, sâmbătă, a unei sesiuni de urgență a forului legislativ de la Ankara, a anunțat pe Twitter premierul turc, potrivit DPA.

UPDATE ORA 03.19 Turcia: Tentativa de lovitura de stat, „in mare parte sub control” (prim-ministru)

Tentativa de lovitura de stat „idioata” care a fost comisa vineri noaptea in Turcia de catre o factiune a armatei este „in mare parte sub control”, a declarat sambata dimineata prim-ministrul Binali Yildirim la televiziune, relateaza AFP si Reuters.

„Este o initiativa idioata sortita esecului si ea este in mare parte sub control”, a declarat el telefonic pentru postul NTV, in timp ce serviciile de informatii turce au evocat „o revenire la normal”.

El a mai precizat ca tentativa de lovitura de stat a fost un act de rebeliune al sustinatorilor clericului Fethullah Gulen, care locuieste in SUA. O organizatie apropiata de clericul Gulen din SUA a negat orice implicare a acestuia sau a sustinatorilor sai in tentativa de lovitura de stat.

Yildirim a mai declarat pentru NTV ca deasupra Ankarei a fost instituita o zona de excludere aeriena.

UPDATE ORA 03.17 Turcia: Televiziunea publica si-a reluat emisia, corespondentii afirma ca au fost tinuti ostatici

Televiziunea publica turca TRT si-a reluat emisia sambata dimineata dupa ce a intrerupt-o in timpul a ceea ce oficialii au afirmat ca a fost o tentativa de lovitura de stat a unei factiuni din interiorul armatei.

Corespondentii au declarat ca au fost tinuti ostatici de pucisti, informeaza Reuters.

UPDATE ORA 03.06 Turcia: O televiziune privata arata imagimi cu soldati pucisti arestati

Televiziunea privata turca NTV a difuzat imagini cu soldati pucisti dezarmati si arestati de politie, transmite agentia EFE, care scrie ca acestea par un semnal ce arata ca lovitura de stat din Turcia este pe cale sa esueze.

In respectivele imagini, aparent filmate cu telefonul mobil, se vad politisti care insotesc militari arestati dupa ce probabil acestia din urma s-au predat.

In unele secvente se observa si cetateni care saluta politia sarbatorind posibilul esec al loviturii de stat.

Purtatorul de cuvant al serviciilor secrete, Nuh Yilmay, a declarat ca lovitura de stat a fost respinsa si ca politia preia controlul punctelor strategice, el sustinand ca situatia revine lent la normal.

UPDATE ORA 02.57 Turcia: Un ofiter recent inlaturat ar fi principalul organizator al loviturii de stat (media)

Un ofiter recent inlaturat din pozitia de consilier juridic in cadrul fortelor armate, identificat ca Muharrem Kose, ar fi principalul planificator al loviturii de stat aflata in desfasurare in Turcia, relateaza agentia Anadolu, citata de DPA.

Mai multi comandanti din diferite categorii de arme au aparut la televiziune pentru a respinge tentativa de lovitura de stat, despre care afirma ca a fost opera unui mic grup din cadrul armatei, conform postului de televiziune NTV, ziarului Hurriyet si unui oficial guvernamental.

Intre timp, la Istanbul si Ankara continua luptele intre unitatile loiale presedintelui Recep Tayyip Erdogan si cele care sustin lovitura de stat, care a fost condamnata de cele patru mari partide din parlament, inclusiv de cele trei din opozitie, dupa cum arata declaratiile televizate si postarile pe Twitter.

UPDATE ORA 02.46 Turcia: Cladirea Parlamentului de la Ankara a fost bombardata (Anadolu)

Cladirea Parlamentului de la Ankara a fost bombardata sambata la primele ore, in contextul desfasurarii unei tentative de lovitura de stat in Turcia, informeaza Reuters, care citeaza agentia de presa oficiala Anadolu.

Potrivit postului de televiziune Fox News, proiectilele au fost lansate de catre un elicopter.

Martori citati de Reuters au afirmat ca o explozie puternica a putut fi auzita in apropierea pietei Taksim din centrul metropolei Istanbul.

Armata turca a anuntat vineri noaptea ca a preluat puterea pentru a restabili ordinea in tara si drepturile democratice. Presedintele Recep Tayyip Erdogan si mai multi oficiali guvernamentali de la Ankara au descris actiunile incepute vineri noaptea drept o tentativa a unei mici factiuni a armatei de a prelua puterea in tara.

UPDATE: A avut loc o explozie, nu se cunosc detalii.

CITESTE AICI – LIVE din Turcia – Lovitura de STAT

Tentativa de LOVITURA DE STAT in Turcia – VIDEO

ŞTIRE ÎN CURS DE ACTUALIZARE

Mai multe focuri de armă au fost auzite vineri seara în capitala Turciei, Ankara. Autorităţile survolează spaţiul aerian, informează un corespondent Reuters.

Armata a blocat cele două poduri din Istanbul.

LOVITURA DE STAT IN TURCIA

Traficul a fost oprit pe podurile Bosfor şi Fatih Sultan Mehmet, dar nu a fost încă dat niciun motiv. Peste tot sunt raportate avioane militare şi elicoptere care survolează. În Ankara se aud focuri de armă.

Citeste mai mult pe Huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top