Connect with us

Revistateo.ro

Ajuta sau nu apa la slabit

Sanatate

Ajuta sau nu apa la slabit?

Fara apa nu putem vorbi despre viata, ne nastem cu aproape 90% apa in constitutia fizica si murim atunci cand ajungem la nivelul de 50-60%.

Se spune ca nu murim de batranete, murim atunci cand suntem complet deshidratati si functionalitatea intregului nu se mai poate manifesta si desfasura. Consumul de apa are beneficii asupra sanatatii, insa nu ajuta la pierderea kilogramelor in plus, potrivit unui nutritionist.

Doctorul Beth Kitchin, de la Universitatea Alabama sustine ca apa nu este o cheie magica atunci cand vine vorba de slabit. „Sunt foarte putine dovezi ca apa accelereaza pierderea in greutate- este vorba despre acele mituri care se tot perpetueaza.

Nu spun ca apa nu este buna. Insa numai un singur studiu a aratat ca persoanele care beau mai multa apa au ars putin mai multe calorii zilnic”, spune specialistul.

Insa, dr. Beth Kitchin sustine ca si consumul a opt pahare de apa pe zi este un mit. „Da, oamenii au nevoie de lichide, insa nu doar de apa. Nu sunt dovezi care sa arate ca apa topeste grasimea, asa ca este ok daca nu va place apa”, afirma specialistul. Dr.Kitchin sustine ca si alte lichide hidrateaza, printre acestea numarandu-se cafeaua si ceaiul verde.

Dr. Beth Kitchin crede ca singura solutie pentru ca o persoana sa slabeasca este sa consume mai putine calorii, alimentele indicate in acest sens fiind fructele, legumele si supele.

1 Comment

1 Comment

  1. Vera

    2014-04-10T17:01:47+03:00 at 2014-04-10T17:01:47+03:00

    Foamea ajuta cel mai bine la slabit. Sunt endocrinologi care interneaza pacienti supraponderali si-i infometeaza ca sa slabeasca brusc. Cunosc un astfel de caz, respectivul manca un morcov fiert pe zi, un mar, peste fiert (cateva bucatele) si mult ceai. A slabit foarte mult, dar a pus dublu cand nu a mai mancat asa ceva. Cati oameni n-au avut de suferit de pe urma medicamentului prescris de endocrinologi, numit „Re….il”! Cred ca cea mai buna metoda de slabit este cumpatarea in tot si in toate. Dar, sincer, poti?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top