Connect with us

Revistateo.ro

Ai aceste simptome? Este posibil să suferi de cancer pulmonar!

Sanatate

Ai aceste simptome? Este posibil să suferi de cancer pulmonar!

Ai aceste simptome? Este posibil să suferi de cancer pulmonar! Conform cercetărilor în domeniu, aproape 90% din bolnavii de cancer la plămâni sunt fumători, însă şi cei care nu practică acest viciu pot fi afectaţi, dacă stau prea mult în fumul de ţigară, ori într-un mediu toxic. Din nefericire, simptomele care ne duc cu gândul la această boală apar destul de târziu, moment în care, de cele mai multe ori, cancerul s-a extins şi spre alte organe ale corpului.

CITEŞTE ŞI: Ce spun unghiile despre sănătatea ta

Iată care sunt semnalele de alarmă de care trebuie să ţinem cont:

Lipsa poftei de mâncare. Din moment ce boala s-a instalat, vom începe să ne pierdem pofta de mâncare, fapt care va duce la scăderea în greutate.

Respiraţie îngreunată. În momentul în care începem să avem probleme în a respira şi avem senzaţia tot mai des că rămânem fără aer, este cazul să începem o serie de analize pentru a vedea dacă, într-adevăr, suferim de cancer pulmonar.

Oboseala. Starea de somnolenţă permanentă poate fi şi ea un motiv de îngrijorare, asta pentru că plămânii nu mai pot funcţiona la capacitate maximă şi corpul nu mai este oxigenat cum trebuie.

Tuse continuă. O tuse persistentă, care durează mai mult de trei săptămâni şi chiar se înrăutăţeşte este cea mai întâlnită problemă a celor care suferă de probleme la plămâni. Însoţită deseori şi de înţepături în zona pieptului, ea trebuie analizată cât mai repede de un medic specialist.

Tusea cu sânge. Atunci când apare aceasta, deja lucrurile încep să se înrăutăţească, aşa că nu mai pierdeţi timpul şi adresaţi-vă de urgenţă unui doctor.

Atenţie! Acest articol este scris cu titlu informativ. Indiferent de simptome, acestea nu substituie necesitatea unui consult de specialitate.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top