Connect with us

Revistateo.ro

Afla cum poti vedea daca telefonul tau este urmarit

Inedit

Afla cum poti vedea daca telefonul tau este urmarit

Odata cu evolutia tehnologiei se pune tot mai des problema securitatii informatiilor din calculator, telefon sau orice alt dispozitiv pe care il folosesti.

Telefoanele mobile de tip smartphone pot fi urmarite foarte usor.

Cum se poate face acest lucru?
Indiferent de telefonul pe care il detii acesta este localizat automat de serviciile de localizare din el, care te ajuta pe tine sa folosesti hartile de navigare, aplicatiile celebre precum: Facebook, WhatsApp, Twitter sau aplicatia care iti gaseste telefonul atunci cand acesta este pierdut.

In situatia in care cineva isi doreste sa iti acceseze continutul sau sa vada pe o harta exact locatia in care te afli, poti face anumite setari care nu ii vor mai permite telefonului tau sa stocheze informatiile.

Cum poti afla daca telefonul tau este urmarit – iPhone
Daca detii un iPhone situata este mult mai buna pentru ca aplicatiile de tip mallware sunt imediat eliminate din AppStore si cu greu telefonul tau poate fi urmarit. Insa trebuie sa stii ca si acest telefon are un serviciu foarte bun de localizare si trebuie sa faci cateva setari minime pentru a fi in siguranta.

Daca ai primit telefonul cadou, asigura-te ca in SETARIiCloud este contul tau, mai precis trebuie sa fie trecuta adresa ta de email si o parola pe care doar tu sa o cunosti. Daca are datele celui care ti-a daruit telefonul, acesta poate accesa telefonul tau si poate vedea exact locatia acestuia prin intermediul aplicatiei „Find my iPhone / Gaseste iPhone-ul meu„.

De asemenea la Setari – > Intimitate -> poti vedea care sunt aplicatiile care iti trag automat locatia si le poti dezactiva accesul la aceasta.

Cum poti afla daca telefonul tau este urmarit – ANDROID 
In cazul telefoanelor cu Android situatia este putin mai nesigura deoarece in Google Play sunt foarte multe aplicatii rautacioase care iti pot descarca informatii vitale si cu greu le poti stopa.

Cea mai simpla varianta de protectie este sa instalezi din Google Play un antivirus gratuit cum ar fi Bit Defender sau de la orice alt producator. Acestea iti securizeaza la maxim telefonul si iti dau si sfaturi ca sa poti stopa urmarirea telefonului tau.

FOARTE IMPORTAT: Toti utilizatorii de conturi Google si implicit telefoane cu sistem de operare Android au locatia stocata in cont. In detaliu daca cineva va stie parola de la adresa de gMail (cea cu care ati creat contul) poate vedea locatia exacta si traseul parcurs intr-o zi.

Afla daca telefonul tau este urmaritAfla daca telefonul tau este urmarit

 

In Google Accounts (Conturi Google) -> Data tools – > View Account Data – > Location history se poate vedea unde a fost localizat telefonul in fiecare minut si care a fost traseul tau dintr-o zi.

In imaginile de mai sus puteti vedea locatia mea exacta din ziua de ieri, dar si traseul meu.

Poti dezactiva aceasta functie din telefon: Setari – > Locatie – > OFF

Este legal ca telefonul tau sa furnizeze locatia ta, insa este ilegal ca altcineva sa o poata accesa. Securizeaza-ti parolele si daca crezi ca ceva este in neregula, adreseaza-te unui specialist.

Nota suplimentara: Indiferent de setarile pe care le faceti in telefon, autoritatile pot urmari telefonul prin intermediul cartelei SIM. Dar accesul la aceste date se face doar prin mandat judecatoresc.

Asteptam intrebarile voastre.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top