Connect with us

Revistateo.ro

Indepartarea celor mai dificile pete - Scapa de pete usor cu produse pe care le ai in casa

Inedit

Afla cum poti indeparta cele mai dificile pete

Petele de pe rufe sunt un cosmar pentru orice gospodina si aproape in fiecare zi ne confruntam cu aceasta problema. Exista in comert o serie de produse speciale destinate scoaterii petelor, insa de multe ori sunt ineficiente pentru petele dificile. Natura ne ofera multe posibilitati de a scapa de petele nedorite de pe haine, iar unele produse le avem chiar in casa.

Mai jos gasiti o lista de pete, de la a la z, pe care le puteti scoate foarte usor daca urmati pasii recomandati.

Indepartarea celor mai dificile pete – Scapa de pete usor cu produse pe care le ai in casa

Scapa de pete – Acizi si Adezivi

Daca o suprafata din casa ta a fost patata cu acid, trebuie sa clatesti bine cu apa rece si sa neutralizezi efectul o solutie formata din 5 ml de amoniac, in 600 de ml de apa calda, dupa care clatesti bine suprafata cu apa din abundenta. Petele provocate de lipici pot fi indepartate foarte usor cu acetona pentru unghii, imbiba bine un tampon si freaca usor suprafata.

Scapa de pete – Bere

Petele de bere par la inceput inofensive, dar daca sunt lasate o perioada indelungata acestea raman permanent pe haine. Tocmai de aceea daca v-ati patat cu bere, trebuie foarte rapid sa inmuiati tesatura in apa calda si sa spalati normal. Daca miroul ramane, puteti adauga putin otet alb. Daca berea a ajuns pe covoare ele pot fi curatate cu o solutie de otet cu apa si apoi cu putin detergent.

Scapa de pete – Ceara, Ciocolata, Cacao, Ceai si Cafea, Culori

Petele de ceara se indeparteaza foarte usor prin doua metode. Lasati sa se intareasca bine ceara si apoi puneti materialul in congelator timp de cateva minute, dupa care indepartati ceara cu mana. In cazul variantei doi se procedeaza la fel, lasati ceara sa se intareasca si aplicati peste ea o hartie alba. Incingeti usor fierul de calcat si presati deasupra, hartia se va imbiba cu ceara, iar pata ramasa se indeparteaza cu spirt alb.

Petele de ciocolata si cacao se indeparteaza foarte usor cu detergent normal de rufe, spalate la o temperatura mai ridicata decat cea normala. Daca tesetura nu permite puteti folosi „borax” – o solutie pe care o gasiti in comert. Tot cu ajutorul borax puteti indeparta usor petetele de cea si cafea. 15 ml de borax se dizolva in 600 ml de apa si se aplica pe pata. Apoi se spala normal. Daca v-ati patat hainele cu solutii colorante, petele se scot ceva mai dificil si este bine sa actionati rapid, punand tesatura in apa calduta si putin detergent, spalati bine rufele. Daca pata a ramas folositi diluant sau alcool etilic.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top