Connect with us

Revistateo.ro

Află cu cât a crescut speranţa de viaţă

Cuplu

Află cu cât a crescut speranţa de viaţă

Pe baza mediilor globale, o fată care s-a născut în 2012 poate spera să trăiască până la 73 de ani, iar un băiat până la 68 de ani. Această valoare este mai mare cu șase ani decât speranța de viață medie globală pentru un copil născut în 1990.

CITEŞTE ŞI: INCREDIBIL: VEZI CÂTE PLANETE DIN CALEA LACTEE AR PUTEA GĂZDUI VIAŢĂ

Oamenii de pretutindeni trăiesc mai mult, conform „Statisticilor Mondiale ale Sănătății 2014”. Cel mai mare progres a fost înregistrat în țările sărace, unde media a crescut cu nouă ani, arată statisticile Organizației Mondiale a Sănătății. Primele șase țări unde speranța de viață a crescut cel mai mult sunt Liberia, cu o creștere de 20 de ani (de la 42 de ani la 62 de ani), urmată de Etiopia (45 la 64 de ani), Maldive (58 la 77) , Cambodgia (54 la 72 de ani), Timorul de Est (50 la 66 de ani) și Rwanda (48 la 65 de ani).

Femeile nipone au cea mai mare speranță de viață din întreaga lume – 87 de ani, iar bărbații islandezi se află în fruntea clasamentului masculin, cu 81 de ani.

Un băiat născut în 2012 într-o țară bogată poate spera să trăiască până la vârsta de aproape 76 de ani – cu 16 ani mai mult decât un băiat născut într-o țară în curs de dezvoltare (60 de ani). În cazul fetelor, diferența este chiar mai mare, de 19 ani (82 de ani, față de 63 de ani).

Consumul tot mai scăzut de tutun este, de asemenea, un factor-cheie în ajutarea oamenilor pentru a trăi mai mult în câteva țări. La coada clasamentului, cu o speranţă de viaţă scăzută, se află nouă țări din Africa Subsahariană, unde speranța de viață atât pentru bărbați, cât și pentru femei, este mai mică de 55 de ani: Angola, Republica Central-Africană, Ciad, Coasta de Fildeș, Republica Democrată Congo, Lesotho, Mozambic, Nigeria și Sierra Leone.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cuplu

To Top