Connect with us

Revistateo.ro

Afla ce poti face ca bateria telefonului sa te tina mai mult

Inedit

Afla ce poti face ca bateria telefonului sa te tina mai mult

Durata de viata a bateriei telefonului este din ce in ce mai mica datorita numeroaselor aplicatii si functii pe care smartphone-urile le au, cu cat avem instalate mai multe, cu atat bateria telefonului rezista mai putin.

Prelungeste durata de viata a bateriei telefonului tau

Bateria telefonului este o componenta care trebuie ingrijita mai mult ca aparatul in sine. De cele mai multe ori bateria telefonului este incarcata gresit. 91% din utilizatori o incarca pana la 100%, ceea ce este total gresit. Bateria trebuie incarcata in proportie de 95% si ea se va consuma mult mai greu, decat deobicei.

Iata cateva sfaturi de care daca veti tine cont bateria telefonului vostru va fi mult mai perfomanta si va dura mai mult. Sfaturile recomandate mai jos sunt testate.

Incarca bateria telefonului CORECT

Nu lasa niciodata telefonul tau peste noapte la incarcat, acesta trebuie incarcat in timpul zilei in modul urmator: inchide toate aplicatiile si conexiunea la internet, ajusteaza luminozitatea ecranului tau pana la minim si daca poti pune telefonul in „Mod Avion” ca nici reteaua GSM sa nu se conecteze. Daca incarci telefonul tau asa, fara sa consume resurse, bateria telefonului va rezista mai mult. Este recomandat ca atunci cand telefonul sta in priza la incarcat, sa nu fie utilizat pentru ca bateria sa poata doar sa se incarce si sa nu consume resurse. O alta varianta simpla este sa inchizi telefonul pe durata procesului de incarcare.

Foloseste resursele telefonului intr-un mod optimizat si vei avea o baterie mult mai durabila

Un telefon conectat in permanenta la Wi-Fi sau reteua de internet oferita de operator va consuma mult mai multe resurse decat unul corect utilizat. Daca nu poti renunta la conexiunea de internet, alege una pe care sa o utilizezi. De exemplu cand pleci de acasa, inchide conexiunea Wi-Fi pentru ca telefonul tau va incerca si va cauta mereu retele Wi-Fi in care sa se lege, fapt ce duce la o consumare rapida a bateriei.

Retelele 4G si 3G consuma mai mult pentru ca ofera internet de mare viteza este recomandat sa alegi doar o retea si nu ambele simultan, trecerile din zona 3G in 4G si invers fac ca bateria sa se consume la fel de rapid.

Dupa ce foloseti o aplicatie asigura-te ca aceasta este inchisa complet si nu ruleaza un background. Poti verifica in modul urmator:

Android: Tine apasat pe butonul HOME si vezi ce aplicatii ruleaza, inchide-le pe cele pe care nu le mai folosesti.

iOS: Apasa de doua ori pe butonul HOME si inchide aplicatiile ramase deschise.

Urmeaza aceste sfaturi si vei vedea ca bateria ta de la telefon va tine mai mult.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top