Connect with us

Revistateo.ro

Afla ce beneficii inedite ofera multinationalele pentru angajate

Stiri

Afla ce beneficii inedite ofera multinationalele pentru angajate

Compania EggBanxx a organizat o petrecere pentru a-si promova activitatea – inghetarea ovulelor. Procedura este cam costisitoare: sunt necesare doua recoltari a cate 10.000 de dolari fiecare, plus pretul pentru depozitarea ovulelor care este de 500 de dolari pe an. Pana acum, interesate de aceasta procedura erau doar femeile pentru care un copil nu reprezenta o prioritate, insa nu vroiau sa excluda total aceasta posibilitate. De acum insa, lucrurile ar putea sta putin altfel.

Multe firme americane incep sa ofere aceasta optiune salariatelor. Fac pachete extrasalariale care sa le motiveze pe femei pe termen lung si includ si aceasta procedura revolutionara. Facebook se afla printre primele mari companii care fac acest lucru, iar din prima luna a anului viitor Apple ii va calca pe urme. Aceste companii sunt renumite pentru beneficiile pe care le acorda salariatelor, cum ar fi tratamentele de fertilitate si adoptia.

EggBanxx spune ca aceasta este un proces de „pace mentala” pentru femei si garanteaza ca, indiferent de varsta, vor putea avea copii. Daca nu ai gasit partenerul potrivit, sau vrei sa acorzi mai multa atentie jobului si carierei profesionale, poti apela la aceasta metoda. Stocarea ovulelor inca de cand acestea sunt tinere si sanatoase, este o solutie pentru a inlatura stresul care poate veni odata cu inaintarea in varsta. Sunt femei care nu isi doresc copii la o varsta care le permite acest lucru si care totodata isi fac griji pentru cum va raspunde corpul lor cand depasesc un anumit prag. Pentru aceasta categorie a fost descoperita si pusa in practica metoda inghetarii ovulelor inca din 2008.

Angajatele din multinationale sunt foarte multumite de aceste pachete de beneficii. Companiile spun ca au reusit sa isi motiveze mult salariatele si au de gand sa continue cu aceste oferte. Donna Kanze, o angajata din industria IT, intervievata de New York Post, spune: „Vreau sa imi gestionez singura problema, decat sa o arunc in bratele viitorului meu partener cu care voi avea o relatie. Nu vreau sa ma gandesc continuu la ceasul meu biologic. Faptul ca angajatorul plateste e un avantaj in plus si ma ajuta sa aman decizia de a naste. Vreau totusi ca intr-o zi sa pot avea copii.”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top