Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Adevărul despre inamicii sânilor tăi

Deși sunt elemente necesare pot fi inamicii sânilor tăi. Sutienul și deodorantul pe care le folosești pot provoca cancer mamar, cred foarte mulți. Cum s-au alimentat aceste speculații și care este adevărul din spatele miturilor?

Doctorul Diana Montoya, membră a Societății Argentiniene de Mastologie a făcut câteva precizări pentru site-ul de femei entremujeres.clarin.com în legătură cu inamicii sânilor și care este adevărul despre cancerul mamar.

CITEȘTE ȘI: NIMENI NU ȘTIA ASTA! DE CE SĂ TE SPELI CU CAFEA PE CAP
„Este foarte important de știut pentru toate femeile că niciun tip de sutien nu provoacă cancer la sân. Dacă vorbim însă de sutienele cu elastic, care nu au o închizătoare clasică, acestea pot provoca oarecare deranj sau chiar durere la nivelul sânilor, dacă sau foarte strânși pe piele. Chiar și acestea, nu provoacă schimbări în țesutul mamar”, asigură dr. Montoya.

A dormi cu sutienul poate influența sănătatea sânilor? Iată ce spune medicul: „Nici dormitul cu sutienul nu schimbă sănătatea mamară. Sutienele din materiale rigide pot provoca dureri și somnul va fi perturbat de senzația insuportabilă resimțită din cauza materialului. Oricum, e de preferat să vă scoateți sutienul înainte de culcare”.

Dar deodorantul? Antiperspirantele sunt sau nu nocive? „În ultimii ani, au circulat tot felul de informații în legătură cu particulele pe care le conțin antiperspirantele. Însă nimic nu e adevărat. Deodorantele au un efect local, doar în zona subrațului, asupra sănătății și nu generează niciun fel de schimbare în țesutul mamar”, spune ferm doctorița.

În ultima vreme, au apărut o serie de articole pe tot Internetul despre faptul că parabenii, niște particule care se găsesc în spray-uri și deodorante, ar putea provoca schimbări în țesutul mamar care să ducă la formarea nodulilor canceroși.

1 Comment

1 Comment

  1. ioana

    2015-09-24T21:54:40+03:00 at 2015-09-24T21:54:40+03:00

    in legatura cu deodorantele…
    majoritatea deodorantelor Contin aluminiu de aceea medicii ne sfatuiesc sa folosim deodorante fara aluminiu pt ca provoaca cancer…
    o seara minunata tuturor

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top