Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

Aceste alimente NU TE RACORESC, desi au aceasta faima!

Crezi ca daca mananci inghetata pe timpul verii te racoresti? Nici pomeneala! Cel putin asa sustine un expert de la Universitatea din Washington, consultat de revista TIME.

Potrivit expertilor in nutritie, inghetata, orezul si berea nu sunt alimente deloc racoritoare. Daca introducerea orezului pe lista scurta a alimentelor care nu racoresc ar putea fi de inteles, surprinzatoare sunt nominalizarile celorlalte doua alimente frecvent consumate vara pentru a combate caldura.

Alimente care, desi au aceasta faima, nu te racoresc:
1. OREZUL

Procesul de digestie devine unul greoi daca veti consuma orez sau alte cereale pe timp de vara din cauza carbohidratilor complecsi pe care acestea ii contin. Orezul in lapte tinut la frigider sau orezul cu iaurt rece nu este o solutie pentru a reduce temperatura corpului

CITESTE SI: FOTO: Uite cum se vad CANTITATIV 200 de calorii in 10 alimente DIFERITE!

2. INGHETATA

Stiai ca inghetata nu face altceva decat sa te faca sa simti caldura de afara de doua ori mai tare? Pe moment, aceasta este delicioasa si iti da senzatia ca te-a racorit insa procesul de digestie devine destul de complex in momentul in care inghetata ajunge in corpul tau. Atunci cand inghetata incepe sa fie digerata, corpul tau produce si mai multa caldura.

CITESTE SI: MINUTUL DE SĂNĂTATE: Alimente INTERZISE pe caniculă

racoresc - 05082015 - 3

3. BEREA

Nu te-ai intrebat de ce persoanele care beau bere transpira repede si au pielea mai calda, desi se presupune ca acest aliment (bautura alcoolica) te racoreste? Berea face parte din lista alimentelor care nu te racoresc sub nicio forma si totul se intampla din cauza dilatarii vaselor de sange. Largirea vaselor sanguine produce cresterea temperaturii corporale si un exces de transpiratie.

Sursa foto: davenport.edu, paphosbeerfestival.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top