Connect with us

Revistateo.ro

abc-ul pielii

Sanatate

ABC-ul pielii frumoase

Cand te gandesti la o silueta frumoasa trebuie sa corelezi imediat gandul cu ideea de alimentatie sanatoasa. Tenul, la fel ca si trupul nostru are de castigat in urme unei diete grijulii. Cremele nutritive, tratamentele si gelurile de tonifiere care mai de care mai sofisticate nu sunt suficiente pentru a asigura vigoarea si prospetimea pileii noastre.

Nu trebuie sa uitam sa ne hranim pielea vitaminele de care ea are nevoie :

Vitamina A – protejeaza epiderma si ajuta la refacerea tesuturilor in cazul unor accidente (cicatrizeaza). In lipsa ei pielea se usuca si se aspreste. O putem gasi in: ficat, lactate, galbenus de ou.

Vitamina B2 – pastreaza finetea pielii. In lipsa ei, tenul sufera leziuni si buzele se descuameaza. Ne putem aproviziona organismul cu vitamina B2 din carne, fructe uscate, lapte, branza cu mucegai, mazare, vinete si cereale.

Vitamina B5 – este ajutorul de nadejde al tenului gras. Carenta de vitamina B5 poate provoca eczeme. Se gaseste in oua, carne, peste, produse lactate.

Vitamina B9 – este cea care confera prospetime pielii, ajutand la innoirea rapida a celulelor. Lipsa ei provoaca paloarea si lipsa de vitalitate a tenului. O putem procura din spanac si salata, ficat, banane, ton.

Vitamina C – reface si improspateaza. Este un important factor anti-rid. O gasim in varza, ardei, kiwi, citrice.

Va uram sa aveti o piele frumoasa si pe langa asta si pofta buna!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top