Connect with us

Revistateo.ro

A fost la dentist si si-a pierdut memoria. Explicatia? Nici medicii nu o stiu

Inedit

A fost la dentist si si-a pierdut memoria. Explicatia? Nici medicii nu o stiu

Dupa o simpla interventie medicala la stomatolog, William si-a pierdut abilitatea de a forma noi amintiri. Creierul sau nu mai poate face conexiuni, iar tot ceea ce traieste, uita in cateva minute. Vezi povestea incredibila a barbatului care a fost la dentist si si-a pierdut memoria.

A fost la dentist si si-a pierdut memoria, iar pe langa asta, ceasul sau intern este setat in aceeasi zi de 14 MARTIE 2005, William fiind obligat sa o retraiasca la nesfarsit. Sau cel putin, pana medicii descopera de ce anume sufera si ce remediu este posibil pentru ca viata sa ii revina la normal.

In acea zi de martie, William s-a trezit, a fost la sala, apoi pe la birou sa trimita niste email-uri, dupa care s-a dus la dentist. A intrat in cabinet, iar singurul lucru pe care si-l poate aminti dupa este ca s-a asezat pe scaun, iar stomatologul i-a injectat un anestezic local, apoi – nimic.

A fost la dentist si si-a pierdut memoria. Explicatia? Nici medicii nu o stiu

CITESTE SI: POVESTEA INCREDIBILA a unui om fara adapost

CITESTE SI: INCREDIBIL: Un copil avea cancer insa medicii i-au spus ca este CONSTIPAT! Reactia mamei te va lasa fara cuvinte

Din acea zi, William este incapabil de a-si forma noi amintiri si nu poate retine nimic mai mult de 90 de minute. Se trezeste in fiecare dimineata crezand ca inca este anul 2005.

Stie ca exista o problema, deoarece sotia lui i-a pus o notita pe telefon cu titlul „In primul rand, citeste asta”, in care ii descrie pe scurt situatia in care se afla.

Initial, medicii au crezut ca a fost o reactie agresiva la anestezic, cauzandu-i o hemoragie craniana, dar in urma analizelor nu s-a constatat o astfel de leziune la creier.

O posibilitate ar fi ca amnezia lui William sa fie o boala psihico-genetica, dar in urma testelor, nu s-a gasit nicio trauma psihologica care sa ii fi indus aceasta stare de uitare absoluta.

Unul dintre medicii care au incercat sa il trateze pe William, Burgess, crede ca problema este la sinapsele care au loc in creier. Procesul de consolidare a amintirilor implica producerea de noi proteine pentru a reconstrui sinapsele in noua lor forma. Fara acestea, formarea de amintiri noi este greu de realizat.

Sotia lui ii este alaturi si spune ca este dureros sa vada cum in fiecare zi, sotul ei afla – pentru a suta oara – ca fiica lui are 21, iar baiatul lui are 18 ani, si nu mai sunt copiii mici care erau in 2005.

William spera ca acestia sa nu se indeparteze de el si sa reuseasca intr-un final sa poata retine amintirile mai mult de 90 de minute. „Vreau sa imi conduc fiica la altar si sa imi amintesc acest lucru, iar atunci cand copii mei vor deveni parinti, vreau sa imi amintesc ca am nepoti”, a declarat William vizibil emotionat.

Ce parere ai despre aceasta poveste incredibila? Spune-ne in comentarii!

Sursa foto: www.smruk.org

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top