Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

9 sfaturi să nu-ți distrugi părul când ți-l vopsești

9 sfaturi să nu-ți distrugi părul când ți-l vopsești:

1. Dacă te vopsești pentru prima dată, lasă ca vopseaua să își facă efectul timp de 30 de minute. Dacă ești deja obișnuită cu vopsitul, stai cu vopseaua 20 de minute la rădăcină și 10 minute pe restul firelor de păr.

2. Evită să îți mânjești pielea atunci când aplici vopseaua de la rădăcină. Nu de alta dar chimicalele pe care le conține vopseaua pot duce la formarea unor cicatrici sau bubițe pe scalp care vor afecta creșterea sănătoasă a părului.

3. Tot timpul trebuie să folosești mânușile pe care le ai în cutia de vopsea. Nu au fost puse degeaba acolo.

CITEȘTE ȘI: TRUCURI PENTRU UN PĂR CA DE VEDETĂ

4. Este indicat să te vopsești când părul tău este murdar, deoarece grăsimea naturală a părului va elimina senzația de usturime din timpul vopsitului.

5. Alege tot timpul o culoare de păr care să se potrivească tenului tău: culori rece pentru tenul deschis, rozaceu și culori calde pentru tenul mai închis la culoare.

6. Dacă vrei să faci o schimbare radicală a look-ului tău, nu o face în fața oglinzii din camera ta. Nu ești hair-stylist.

7. După ce a trecut timpul în care vopseaua a stat pe capul tău, spală-te cu apă oxigenată pe cap și abia apoi cu șampon. Apa oxigenată îți va curăța scalpul de eventualele răni sau iritații produse de vopsea.

8. Pentru un păr recent vopsit și durabil, folosește uleiul de argan atunci când te speli de vopsea. Acesta are proprietatea de a menține firul de păr rezistent, deși a fost ”brutalizat” de chimicalele aplicate.

9. Pune vopsea în cantități egale deoarece, în caz contrar, îți poți arde firul de păr și îl poți deteriora serios.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top