Connect with us

Revistateo.ro

7 motive să mănânci des roșii

Naturiste

7 motive să mănânci des roșii

Iată 7 motive să mănânci des roșii și câteva soluții sănătoase de a le consuma:

1. ROȘIILE TE AJUTĂ ÎN DIETA DE SLĂBIT
Dacă vrei neapărat să slăbești, nu exclude din dieta ta roșiile. Acestea sunt bogate în apă, pe care o elimini prin transpirație, și fibre, esențiale în formarea mușchilor și arderea grăsimilor din zonele nedorite. Roșiile contribuie la detoxifierea organismului și stimulează producerea hormonului lepitină, care controlează apetitul.

2. ROȘIILE PREVIN AFECȚIUNILE BILIARE
Dacă vei mânca des roșii fără semințe, vei preveni formarea pietrelor la rinichi, susțin medicii.

3. ROȘIILE ÎȚI ÎMBUNĂTĂȚESC VEDEREA
Roșiile conțin vitamina A, esențială pentru persoanele cu probleme de vedere. Consumul zilnic de roșii duce la prevenirea degenerării maculare, o boală care afectează vederea ireversibil.

CITEȘTE ȘI: OREZ CU SUC DE ROȘII ȘI CAȘCAVAL

4. ROȘIILE REGLEAZĂ GLICEMIA DIN SÂNGE
Roșiile conțin crom, un mineral foarte important care reglează nivelul glicemiei din sânge. De asemenea, cu cât consumi mai multe roșii, cu atât pofta pentru alimentele bogate în E-uri, precum chipsurile și ciocolata, se inhibă.

5. ROȘIILE PREVIN APARIȚIA CANCERULUI
Roșia conține licopen, un antioxidant extrem de important în lupta împotriva formării celulelor și tumorilor canceroase. Principalele forme de cancer pe care roșiile le po preveni sunt cancerul cervical, cancerul la prostată, cancerul la stomac sau cel oral.

6. ROȘIILE ÎNTĂRESC OASELE
Roșiile previn osteoporoza tot datorită elementului minune, licopenul, și, în plus, calciul și vitamina K din roșii dau mai multă forță oaselor.

7. ROȘIILE ÎȚI PROTEJEAZĂ TENUL
Consumul de roșii este benefic pentru tenul tău. Acestea protejează pielea de razele ultraviolete vara, deoarece conțin beta caroten. Licopenul contribuie la încetinerea procesului de îmbătrânire a pielii, generând noi și noi celule.

Variante sănătoase de a consuma roșii: cu pizza la cuptor sau musaca, bruschete din pâine integrală cu roșii, cartofi copți cu roșii proaspete, roșii cu brânză degresată și biscuiți integrali, suc de roșii, roșii conservate în tocănițe.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top